Popotnik
22591 ogledov

Kakšna čast! CNN to naše mesto umestil med najlepše v Evropi

Piran Epa
Nova imenitna promocija za Slovenijo! Slovita medijska hiša CNN je namreč pripravila seznam 15 najlepših majhnih mest v Evropi. Med njimi je tudi slovensko mestece Piran.

Pri ameriškem CNN-u so pripravili seznam 15 najlepših mestec v Evropi, ki se jih izplača obiskati. Na seznamu se je znašel tudi Piran. Poleg slovenskega obmorskega mesta, ki vsako leto privabi veliko število naših in tujih turistov, sta na seznamu tudi hrvaška Korčula in bosanski Mostar. 

"Slovenija ima le malo obale, na samem vrhu klifastega Istrskega polotoka v Jadranskem morju. V sendviču Italije in Hrvaške domuje kar nekaj lepih mest, med njimi tudi Piran. Razvili so ga Benečani, ki so ga zavzeli leta 1283. Majhne Benetke s čvrstim zvonikom, razkošno arhitekturo in ribiškimi čolni, zasidranimi v ozkem pristanišču," so zapisali pri CNN-u. V isti sapi dodajajo, da so Pariz, Rim in Barcelona zagotovo mesta, ki jih je treba obiskati, toda da imajo čar tudi majhna mesta s čudovito arhitekturo in kulturno dediščino.

 

Če raje raziskujete manjša, manj obljudena mesta, kot pa se izgubljate po ulicah ogromnih evropskih mest, potem razmislite o tem, da bi si prepisali seznam najlepših majhnih evropskih mest po izboru CNN-a. Med njimi je kar nekaj takih, ki so v bližini Slovenije, tako Korčula kot Mostar, pa tudi toskanski Anghiari, daleč pa ni niti nemški Dinkelsbühl.

Seznam 15 najlepših majhnih evropskih mest po izboru CNN-a:
Giethoorn (Nizozemska)
Guimarães (Portugalska)
Roscoff (Francija)
Anghiari (Italija)
Navplion (Grčija)
Mostar (Bosna in Hercegovina)
Mazara del Vallo (Italija)
Clovelly (Velika Britanija)
Dinkelsbühl (Nemčija)
Korčula (Hrvaška)
Kenmare (Irska)
Piran (Slovenija)
Reine (Norveška)
Regencos (Španija)
Tarnow (Poljska)

Komentarjev 4
  • bojovi 14:49 10.avgust 2022.

    CNN? Ouč, fake news TV, tile novinarji objavjo novico ki se sploh ni zgodila pa še podpirajo psihopate ki mislijo da je dec lahka noseč. Jah no dobro, tole ni politična zadeva tko da tole je mogoče res 15 najlepših ...prikaži več mest v Evropi, trenutno.

  • Avatar luckyss
    luckyss 06:40 10.avgust 2022.

    Nehajte s tem klečeplazenjem...Kakšna čast ?! Ker nas je opazil zblojeni CNN ?!

  • alen04 15:27 09.avgust 2022.

    Zelo lepa novica. Upam le, da se ne bodo trume gostov valile po mestu celo sezono.

Sorodne novice