Popotnik
1308 ogledov

Ko pravljice postanejo resničnost

Medvedek Pu Profimedia
Britanci so oživeli knjigo o medvedku Puju in poustvarili njegov dom, v katerem bodo obiskovalci lahko prespali.

Ker medvedek Pu praznuje 95 let, sta se Airbnb in Disney odločila ustvariti tako imenovani Bearbnb. Resnični dom lika, ki obožuje med, so navdihnile ilustracije iz originalne knjige. 

V medvedkovi hišici, v bližini katere je tudi začasna kopalnica, lahko prespijo štirje ljudje, za prenočitev pa je treba odšteti 95 funtov, kar je okoli 111 evrov. Denar bo namenjen dobrodelni organizaciji Together for Short Lives. Hiša bo obiskovalce gostila le 24. in 25. septembra, rezervacije pa so omejene na prebivalce Združenega kraljestva.

Stvaritev se sicer nahaja 50 kilometrov južno od Londona, v gozdu Ashdown, ki ga je avtor Alan Alexander Milne uporabil za prvotni zgled prebivališča Puja in njegovih prijateljev.

Nad vrati, ki so obdana z debli, so kot v originalni zgodbi vrezane besede Mr. Sanders, omarice so polne kozarčkov za med, stene so prelepljene s progastimi tapetami z narisanimi želodi. Goste naj bi izkušnja spodbujala k počitku in sprejemanju narave ter jih opomnila, naj živijo bolj kot priljubljen lik, poroča Daily Mail.

Grad Otočec pri nas Popotnik Takšne so cene 9 gradov, v katerih lahko prespite

Organiziran bo tudi voden ogled po gozdu, obiskovalcem pa bodo ponujene dobrote iz lokalno pridelanega medu. "Že več kot 95 let medvedek Pu s svojimi nepozabnimi besedami, izkušnjami in dogodivščinami navdihuje generacije," je povedala Tasia Filippatos iz podjetja Walt Disney in poudarila, da te brezčasne zgodbe raziskujejo preproste življenjske užitke, upa pa, da se bodo tudi gostje sprostili in uživali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice