Popotnik
497 ogledov

Mesto, ki te dni "poka" od zdravja

Nova Gorica
V nedeljo se je s tradicionalnim rekreativnim tekom in pohodom Vivicitta - Poživimo mesti v Novi Gorici začel Festival zdravja 2023. Pod letošnjim geslom festivala "Zdravje za vse" bodo vse do petka na različnih lokacijah potekale številne aktivnosti in dogodki.

V okviru festivalskega dogajanja se bo v Novi Gorici in v Šempetru zvrstilo 14 dogodkov, od predstavitev in predavanj do sproščanj ter različnih delavnic.

"Bistvo našega festivala je v tem, da si ob uradni medicini z različnimi dejavnostmi pomagamo k dobremu počutju," je pred začetkom festivala povedala vodja Centra za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu Nova Gorica Tamara Kofol.

Dogajanje bodo sklenili v v petek s Sejmom zdravja, kjer bodo predstavljeni programi, vzgojno-izobraževalne vsebine in svetovanja, ki so obiskovalcem lahko v pomoč pri skrbi za zdravje. Sejem bo potekal na novogoriškem Bevkovem trgu med 8. in 13. uro.

Festival bo tradicionalen

"Tam se bo predstavilo, trenutno jih je 38, različnih ponudnikov različnih storitev, ki prispevajo k dobremu počutju," je še dejala in dodala, da si želijo, da bi festival in sejem v prihodnosti še rasla. "Morda nekdo sploh ni vedel, da ima priložnost sodelovati, zato že sedaj k sodelovanju vabim vse, ki bi si to želeli, saj bo festival postal tradicionalen," je dejala.

Festival zdravja 2023 so ob svetovnem dnevu zdravja in ob 75-letnici Svetovne zdravstvene organizacije pripravili Mestna občina Nova Gorica, Nacionalni institut za javno zdravje - Območna enota Nova Gorica, Mladinski center Nova Gorica, Center za krepitev zdravja - Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica, Društvo Ko-Rak.si in Športna zveza Nova Gorica.