Popotnik
265 ogledov

Po okus letenja v bližnji supermarket

Finnair Profimedia
Pogrešate letenje? Pogrešate letalsko hrano? Finnair meni, da jo, zato obroke, ki jih sicer streže na svojih letih, prinaša na trdna tla, natančneje, v bližnji supermarket.

Letalske družbe po vsem svetu si želijo ublažiti posledice pandemije, ki je dobro ohromila njihovo delovanje. Nekatere so se odločile za ponudbo 'izkušnje letenja' na mestu, druge svoja letala oddajajo kot protor za romantične večerje na trdnih tleh, finska družba Finnair pa bo po novem obroke iz svojega poslovnega razreda začela prodajati v trgovini z živili K-Citymarket v mestu Vantaa. Tam lahko sedaj kupite vnaprej pripravljene mesne kroglice iz severnega jelena, rižoto prekajene zlatovčice in lisičk ter druge jedi s Finnairovega menija.

letalska hrana | Avtor: Profimedia Profimedia
Za zdaj sta na voljo dve glavni jedi, a bodo pri Finnairu ponudbo menjali na dva tedna. Trenutno vas bodo glavne jedi stale 12,9 evra, predjedi pa 5,9.

Marika Nieminen, podpredsednica Finnairove kuhinje, je za CNN povedala, da poskušajo s pobudo potešiti apetite Fincev, ki pogrešajo potovanja in letenje, hkrati pa ponovno zaposliti del osebja Finnairove kuhinje, ki so ga morali zaradi pandemije odpustiti. Za zdaj so za potrebe projekta ponovno zaposlili deset ljudi.

Pri Finnairu so koncept sprva testirali interno, s prodajo obrokov svojemu osebju. Zadeva se je izkazala za priljubljeno, zato je letalska družba idejo predstavila K-Citymarketu, ki je v neposredni bližini sedeža Finnairove kuhinje. Zdaj nameravajo ponudbo razširiti še v ostale poslovalnice K-Citymarketa po Finskem, morda celo onkraj državnih meja.

Letalo nova akcija Popotnik Tu si obrok na letalu lahko privoščite kar na trdnih tleh

Veliko zanimanja za "izkušnjo letenja"

Pri letalski družbi menijo, da bi njihove obroke, v katerih se nordijski slog meša z japonskimi vplivi, lahko cenili tudi v tujini, čeprav Nieminenova priznava, da so še vedno v začetni fazi.

"Kakovost hrane je resnično nekaj, na kar smo ponosni," je povedala Nieminenova, ki ob tem dodaja, da so se za projekt odločili tudi, da bi potnikom, ki običajno letijo v ekonomskem razredu, omogočili kulinarično izkušnjo poslovnega.

Finnair sicer ni prvi, ki je v času pandemije začel ponujati letalsko hrano na trdnih tleh. Qantas je pred krakim naprodaj ponudil več predmetov s svojih boeingov 747, od alkohola do pižam iz prvega razreda. Razprodali so vse. Družba Singapore Airlines pa je medtem na singapurskem letališču Changi odprla pop-up restavracijo na temo letenja, v kateri strežejo obroke s svojih letal. Mesta so razprodali v zgolj pol ure.

Letalo Ryanair preverite pred dopustom Popotnik Takšne spremembe uvaja najbolj priljubljen nizkocenovnik
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice