Popotnik
3660 ogledov

Psom na tej naši reki ne bodo dovolili kopanja

pes ob vodi Profimedia
S 1. julijem se bo spremenil kopalni režim na kopalnih mestih ob Nadiži.

Občina Kobarid je prek svoje spletne strani obvestila o spremembah, ki bodo začele veljati na območju ob Nadiži v poletnih mesecih. S 15. junijem bodo na dostopnih mestih ob Nadiži na Robiču, v Podbeli, ob Napoleonovem mostu in v Logjeh začeli izvajati parkirni režim. "Nadomestilo za parkiranje se bo do konca avgusta pobiralo vsak dan med 9. in 19. uro. Plača se ga na parkomatu na posameznem dostopnem mestu in znaša 1,50 evra na uro oziroma deset evrov za ves dan. Tedenska dovolilnica za goste, ki prenočujejo pri turističnih ponudnikih na območju občine, znaša 16 evrov, letna dovolilnica za prebivalce in lastnike stanovanjskih objektov pa 18 evrov. Za ostale obiskovalce znaša letna dovolilnica 48 evrov," so pojasnili na občini.

Parkirnino bo mogoče plačati tudi z aplikacijo "Easypark".

Letne in tedenske dovolilnice so vezane na avtomobil. Kupiti jih bo možno v Turistično informacijskem centru Kobarid (Trg svobode 16). Kupec mora imeti s seboj prometno dovoljenje vozila, za katerega se izdaja dovolilnica. Dovolilnice je mogoče kupiti od danes dalje.

Za lastnike parcel ob Nadiži bodo v primeru oddane vloge s podatki o številki lastniške parcele in predložitvi prometnega dovoljenja izdali brezplačno dovolilnico za parkiranje na njihovem zemljišču.  

Napoleonov most | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Prepovedano za domače živali

Občina obiskovalce prosi, da skrbijo za čisto in urejeno okolje, odpadke pa odložijo v za to namenjene zabojnike. "Na kopalnih mestih je od 1. julija do 31. avgusta med 10. in 18. uro prepovedano kopanje domačih živali ter njihovo zadrževanje na obrežju reke. Prepovedani so tudi športna plovba, kurjenje ognja na nabrežju ter kakršno koli onesnaževanje vode in okolice," dodajajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • trojka 11:20 07.junij 2023.

    Grozljivo kaka sovražnost komentatorjev do psov. Upam, da ste sami vsaj pol toliko čisti kot psi in vaši otroci in vnuki vsaj pol toliko vzgojeni. In še to, če boste mogoče kdaj v težavah potrebovali reševalnega ali terapevtskega psa, se ...prikaži več spomnite svoje oholosti. No, zdaj pa le udarite po meni s svojimi neskončnimi egi!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:23 07.junij 2023.

    Bravo ! Končno bodo naši vnuki lahko varno plavali po vodi in se igrali na pesku brez dlak, urina in pasjega dreka !

  • Kmodri 20:03 05.junij 2023.

    Bog ne daj, da pasjelubcu in lastniku poveš, da se v jezeru pes ne sme kopati. Dobiš same zmerljivke!