Popotnik
940 ogledov

Še ne veste, kam ta vikend? Tu imate odgovor!

pust Profimedia
Dogajanje po Sloveniji bo v teh dneh v znamenju pustnih norčij, saj bodo v mnogih krajih potekale številne pustne prireditve in povorke. Največ obiskovalcev pričakujejo na tradicionalnih povorkah na Ptuju ter v Cerknem in Cerknici. Preverite, kje v bližini vašega doma bo potekalo pustno rajanje.

Pred nami so pustni dnevi oziroma peti letni čas, kot obdobje pustovanja opisujejo nekateri. Ponekod po Sloveniji so se pustna slavja že začela, denimo na Ptuju, kjer začetek pustnega časa napove nočni kurentov skok na svečnico, 2. februarja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Ptuj (@visitptuj)

S 14. februarjem se je začel tudi slavni Pust v Cerknici, kjer bo letošnje odganjanje zime posvečeno zmaju, ki ga imajo Butale celo v svojem grbu.

Potem ko je pandemija covid-19 prekinila tradicijo pustovanj, bodo ta letos po Sloveniji spet v polnem razmahu. Kam se odpraviti, lahko preverite na interaktivnem zemljevidu, ki ga je pripravila STA:

 

Komentarjev 1
  • radovednica 07:54 17.februar 2023.

    Folk nima kaj početi ali se mu ne ljubi nič, razen gledati v računalnik ali telefon, vključno in še posebej mularija, zato razmišlja, skupaj z vami novinarji, kam in na kakšno neumnost bi šli. Te ciganarije okrog izmišljenega dneva, pust, ...prikaži več niso nič drugega kot traparije, zapiranje celih mest, krajev.. Delat lenuhi, pospravljat svoje nasvinjane bajte, stanovanja in podobne luknje, polne nesnage, pa bo čas še prehitro minil.

Sorodne novice