Popotnik
29013 ogledov

Ta država, priljubljena tudi med Slovenci, letos znatno dviga cene

grčija Profimedia
Z novim letom so uvedli nov davek.

Grčija bo očitno letos dražja kot prejšnja leta. Domači mediji so obširno poročali, da je grška vlada 1. januarja uvedla nov okoljski davek, ki se zdaj plačuje namesto rezidenčne takse. Ta je veljala od leta 2018. Nova pristojbina se zaračuna v vseh turističnih nastanitvenih objektih v Grčiji na licu mesta, odvisna pa je od kategorizacije namestitvenega objekta.

V času od marca do oktobra bodo gostje garsonjer in apartmajev ter hotelov do dveh zvezdic odšteli 1,5 evra na noč na nastanitev, hoteli s tremi zvezdicami tri evre na noč, hoteli s štirimi zvezdicami sedem evrov na noč, medtem ko bodo hoteli s petimi zvezdicami dodatno stali 10 evrov na noč.

To je približno dvakrat več v primerjavi s prejšnjimi taksami. Grška vlada je pred tem napovedala, da zvišuje turistične takse, da bi tako pridobljeni denar usmerila v sklad za sanacijo škode, ki so jo povzročile podnebne spremembe. A to je le del zgodbe o podražitvi, ki nas letos očitno čaka v Grčiji.

Britanci so temo že raziskali in njihovi podatki kažejo, da bodo paketni aranžmaji v Grčiji, ki vključujejo namestitev za teden dni, njihove potnike letos v primerjavi z letom 2022 stali 30 odstotkov več.

Trgovina Slovenija Kaj se dogaja s cenami hrane? nakupovalni voziček trgovina Slovenija Ma kakšna pocenitev, tako imajo nas kupce za norce

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Naklonsky 12:42 08.januar 2024.

    Taubijeva košarica se je MALO podražila, trgovinski vozički pa znatno več. Podobnost s turističnimi sranžmaji? Ni razlike!

  • jakec1575 20:20 07.januar 2024.

    tudi krote dvigajo takse. tako da so konkurenčni v rasti.

  • sandi76 19:42 07.januar 2024.

    Lahko dvigujejo cene. Ljudje se že obračajo stran in iščejo druge destinacije.