Popotnik
5835 ogledov

To je najbolj romantično mesto blizu nas

Opatija
1/3
Turistička zajednica grada Opatije
Znana spletna revija z milijonskim občinstvom je poleg Benetk, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta in drugih znanih mest med najboljše destinacije za zaljubljene uvrstila tudi zibelko hrvaškega turizma.

Februar, najbolj romantičen mesec v letu, bo zaznamovalo posebno vzdušje in atraktivni programi v enem izmed najbolj romantičnih krajev v Evropi – Opatiji, kot jo je imenoval priznani turistični portal European Best Destinations. V opisu je poudaril, da je "ljubezen vtkana v same temelje Opatije", prav tako pa je bila ljubezen tista, ki je zaslužna za turistični razcvet mesta. Iginio Scarpa je znamenito Villo Angiolino v osrčju najlepšega parka namreč zgradil kot spomenik svoji ženi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ladanyidavis

Opatiji družbo najboljših destinacij za zaljubljene delajo še Benetke, Pariz, Rim, Santorini, Amsterdam, Madeia in Porto. Skozi celoten mesec februar bo v Opatiji tako mogoče videti posebno ureditev in atraktivne programe, katerih vrhunec bo koncert popularne rock skupine Vatra. Po čarobnem adventu in karnevalski norosti, ki je še vedno v polnem zamahu, je februar v Opatiji v znamenju ljubezni.

Dubaj se strinjate? Popotnik To so letošnji potovalni hiti

Opatija | Avtor: Turistička zajednica grada Opatije Turistička zajednica grada Opatije
Čudoviti parki s skrivnimi potmi, dolga sprehajalna pot ob morju in večeri, osvetljeni z zvezdami, zagotavljajo popolno kuliso za posebne trenutke v dvoje, romantika pa je dodatno naglašena z ustrezno osvetlitvijo na javnih mestih, pa tudi s stotinami src in lepimi sporočili v številnih jezikih, s katerimi je turistična skupnost Opatije okrasila parke, trge in ulice.

Posebne lokacije za fotografiranje bodo ovekovečile nepozabna doživetja z najdražjimi, sprehodi po zelenih površinah pa vas bodo prevzeli s spominjanjem na velike ljubezni, ki so se v preteklih stoletjih odvijale tu in se zlivale z zvokom valov.

Opatija bo pare privabila tudi z vrhunsko gastronomijo, sproščujočimi tretmaji v sodobnih zdraviliščih in wellness centrih ter edinstveno kombinacijo morja in gora, arhitekture in naravnih lepot, sprostitve in zabave …

Opatija | Avtor: Turistička zajednica grada Opatije Turistička zajednica grada Opatije
Vse to bo pospremljeno z ustrezno ponudbo opatijskih hotelirjev in gostincev, ki bo trajala cel mesec, s poudarkom na času okoli 14. februarja, dneva zaljubljenih oziroma valentinovega. Nekaj dni pred valentinovim bo v opatijski športni dvorani Marino Cvetković potekal tudi hrvaški izbor za pesem Evrovizije, na katerem bodo sodelovala številna znana imena, ki bodo tekmovala na Dori 2023.

Cape Greco, Ciper v Evropi Popotnik Če ste v iskanju sonca in visokih temperatur, preverite te poceni predloge Murvica, Brač Popotnik Plaže na Hrvaškem kmalu plačljive? To pravi minister
Komentarjev 1
  • ico8 10:28 12.februar 2023.

    Kaksna oslarija! Opatija, mestece sredi zasidranih tovornih ladij in romantika? Vsaj sto lepsih destinacij imajo kockasti, potem pa s tem. OK, mestece je cudovito, zahvala dunajskemu dvoru, ostalo pa...

Sorodne novice