Popotnik
5260 ogledov

To so najboljša otroška smučarska središča v Avstriji

Achensee Tourismus
1/2
Achensee Tourismus
Če imate otroke, boste zimske počitnice zagotovo prilagodili tudi njim. Zbrali smo seznam TOP manjših smučišč za otroke pri naši severni sosedi.

Avstrija nudi brezhibna, velika in varna smučišča, kjer se po belih strminah radi spuščajo veliki in mali. Predvsem za najmlajše pa je Avstrija še toliko bolj privlačna s svojimi posebej prirejenimi progami, zabavnimi poligoni, vrhunskimi smučarskimi šolami, imajo pa tudi pravo otroško smučarsko gugalnico.

Družini prijazna smučišča v Vorarlbergu

"Vse smučarske regije v Vorarlbergu nudijo otrokom cenejše ali celo brezplačne smučarske vozovnice. V smučarskih vrtcih in v različnih igralnih svetovih je za otroke odlično poskrbljeno. Vse smučarske šole v Vorarlbergu nudijo igrivo oblikovane tečaje smučanja za otroke," so nam pojasnili v Avstrijski turistični organizaciji.

Smučarsko območje Schetteregg v Bregenzerwaldu je priljubljeno zlasti pri družinah z otroki. Privlači jih prosto dostopno otroško območje, imenovano Schettis Kinderland, s smučarskim vrtiljakom, čarobno preprogo, iglujem, plezalnim gričem in tako dalje.

V Burmis Abenteuerlandu čaka na otroke po navedbah Avstrijske turistične organizacije veliko razburljivih doživetij: Burmi spremlja majhne smučarje na smučarskih progah, Burmi-Express jih popelje čez dolino, Burmi gondola pa na vrh. Vzdolž Burmi spusta v areni Heuberg so postavljene varnostne table, ki razlagajo najpomembnejša pravila na smučarskih progah.

Burmi | Avtor: Oliver Farys Oliver Farys
"Zabave in doživetij poln dan čaka majhne smučarje na Kinder-Skisafariju na Golmu v Montafonu. Pustolovska tura v spremstvu smučarskega učitelja se prične s spustom po globokem snegu," opisujejo.

Šola smučanja Schwarzenberg v Bregenzerwaldu zagotavlja, da se naučite smučanja hitro kot s čarobno palčko: štiri individualne ure učenja smučanja po posebni metodi in otroci od treh let naprej bodo lahko že samostojno vadili smučanje po strmini. Šola smučanja po potrebi podaljša tečaj za toliko časa, da otrok doseže svoj cilj.

Šola smučanja na Bödele nad Dornbirnom pa zagotavlja, da bodo otroci po dvakratni udeležbi na dveh urah individualnega tečaja znali sami smučati po progi.

Otroci od petih let starosti naprej se bodo v šoli smučanja Klostertal v treh dneh naučili vožnje z zavoji. Zelo zanimiva je njihova obljuba: "Če zastavljenega cilja ne dosežejo, se naprej učijo brezplačno."

"Doživite zimo s celotno družino v dolini Brandertal – s čarobno zasneženimi strminami, več otroškimi deželami ter 55 kilometri raznolikih smučarskih prog za velike in majhne smučarje na progah in zunaj njih z Družinski Ski-Aktivital," svetujejo. Dolina Brandnertal je mirna, idilična regija in eno najboljših in najinovativnejših smučarskih območij za družine v Avstriji, dodajajo.

Družinsko veselje v zimskem raju avstrijske Koroške

Kot opisujejo, je Planina Heidi Alm am Falkert skrivni namig za družine in tiste, ki si želijo zabave. Priljubljena lika iz otroške risanke Heidi obljubljata igrivo učenje na snegu. Najsi bodo hoteli za otroke, otroška smučarska šola ali zabavni smučarski park Heidi Alm – tu se vse vrti okoli velikih želja naših najmlajših. Na mlade zimske navdušence čakajo široka in varna pobočja, na katerih bodo za najmlajše najbolje poskrbeli izkušeni učitelji smučanja.

Družinam prijazna regija Katschberg je najbolje opremljena za potrebe celotne družine. Medtem ko se starši lahko prepustijo smučarskim užitkom na 70 km odlično pripravljenih progah, ki v celoti omogočajo umetno zasneževanje, se bodo otroci zabavali v otroškem svetu Katschi: lastna ograjena otroška proga z veselimi liki v pravi velikosti zagotavlja varno in brezskrbno smučanje. Kdor smuči ne mara nositi peš na ramenih do naslednje proge, naj se preprosto prepusti, da ga konjska kočija v velikem slogu pobere pri hotelu.

V Nassfeldu vas na vsaki progi čaka novo presenečenje, kar bo predvsem všeč mladostnikom. V vznemirljivih predelih zabavnega parka (Fun Park) in na kucljastih progah prav gotovo ni nikoli dolgčas, svoje sposobnosti pa lahko preizkusite tudi na hitrostnih progah in progah s skakalnicami Speed & Ski Movie. Po zaslugi brezplačnega brezžičnega omrežja na smučišču boste vsem prijateljem takoj dali vedeti, kako lepo je tu zgoraj v hribih, na meji z Italijo.

Nassfeld | Avtor: Franz Gerdl Franz Gerdl

13 strmih zavojev, 15 valov in 3 krožni zavoji – alpski tobogan Nocky Flitzer na smučišču Turracher Höhe s spektakularno vožnjo poskrbi za metuljčke v trebuhu. Na dolžini 1.600 m boste z zadovoljstvom zrli v dolino. Tudi pozimi! Celo stari starši se lahko udeležijo te zimske 'lumparije', kajti gondola pripelje vse, mlado in staro, prav do vstopa na tobogan. Poleg tega smučišče Turracher Höhe, ki ga odlikuje najboljša ponudba za zabavo na snegu v Avstriji, veselje prikliče tudi pri mlajših gostih z otroško progo, snežnim parkom, zabavno progo, kros poligonom in 'družinsko navezo' Family Line.

Za smučišče Bad Kleinkirchheim so značilna široka pobočja, kjer na družine čaka več kot 100 km odlično pripravljenih prog, 24 žičniških naprav pa jamči udoben vzpon. Po zaključeni zabavi na snegu vam kar dve termalni kopališči obljubljata sproščujoče urice: toplice Römerbad, ki se raztezajo na 12.000 m2, z alpsko wellness ponudbo in 13 tematskimi savnami, ter septembra 2017 na novo odprte družinske toplice St. Kathrein z največjo vodno površino na avstrijskem Koroškem. Čisto adrenalinsko doživetje mladim obiskovalcem zagotavlja 86-metrski notranji tobogan, najdaljši na avstrijskem Koroškem.

Družinska zabava na Štajerskem

"Na planini Riesneralm je zgrajena prva avstrijska otroška smučarska gugalnica in poleg tega tudi najdaljši transportni trak za vzpenjanje v Avstriji, po katerem drsijo smučarski palčki preprosto, varno in udobno," kot enega naj otroških smučarskih destinacij navajajo pri Avstrijski turistični organizaciji.

Na tako imenovani Purzelwiese, v pravljični deželi Schlumperwald, na posebnem območju za otroke in smučarske začetnike, in na smučišču Präbichl v Hochsteiermarku bodo najmlajši vsak dan znova uživali v svetu čudovitih pustolovščin.

Ramsau | Avtor: Gerald Gerald Gruenwald Gerald Gerald Gruenwald

V Avstrijski turistični organizaciji so spomnili na vadbene vzpenjače v dolini in široke smučarske travnike na idealni nadmorski višini med 1100 in 1300 metri, ki so pregledni in zelo dostopni: "V spremstvu maskote ramsauskega Kalija se bodo majhni gostje igrivo spoznali s smučanjem. V Kalijevem zimskem svetu (nemško Kalis Winterwelt) je vsaka žičnica namenjena posamezni pravljični temi."

V galski smučarski vasici pa dvonadstropni rimski stražni stolp in hiše posameznih prebivalcev čakajo, da jih otroci raziščejo: "Za zabavo bodo poskrbele tudi govoreče galske figure, kot je galski teptalni stroj."

Spodnja Avstrija: smučarska območja za družine

"Spodnja Avstrija ponuja smučarsko zabavo za celotno družino. Smučarske proge vseh težavnostnih stopenj in posebne naprave za otroke bodo izpolnile vse želje. S smučarsko karto Vzhodnih Alp (Ostalpen-Card) lahko obiskujete vsa smučarska območja z eno samo karto, in to celo zimsko sezono," svetujejo pri Avstrijski turistični organizaciji.

Posebej izpostavljajo smučarska območja Waldviertla, ki veljajo za majhna, a prijetna: "Še posebej so primerna za otroke in začetnike, hkrati pa nudijo tudi odraslim najboljšo zabavo na smučarskih progah."

Počitnice za družino svetujejo tudi v družinski smučarski deželi St. Corona na Wechslu, "kjer so majhnim smučarjem na voljo številne atrakcije: transportni trakovi za mehak vzpon, vlečnica s krožci, sankaška in bob dežela z brezplačno izposojo, zimski park s skakalnicami in progo z valovi, zimsko igrišče z gričem za igranje na snegu, jama Bärli Höhle in tako dalje."

"Jauerling je idealno smučarsko območje za družine: dve šoli smučanja in otroški smučarski park Jauliland so specializirani za potrebe najmlajših ter za začetnike smučanja in deskanja. Čudežna preproga s skupno dolžino 30 metrov bo poskrbela za preprost vstop v snežno zabavo," dodajajo.

SalzburgerLand − družinam prijazna smučarska območja

"Prijaznost do družin ni pomembna tema le v največji avstrijski smučarski regiji. Tudi na manjših smučarskih območjih SalzburgerLanda je za otroke in starše kar najbolje poskrbljeno," opisujejo pri Avstrijski turistični organizaciji. Tu izpostavljajo štiri naj destinacije za otroke.

"Zell am See – Kaprun je ena najlepših regij zimskih športov v Avstriji in nudi 138 kilometrov smučarskih prog," pravijo.

Idealno smučarsko območje za družine je po njihovih navedbah med Saalfeldnom in planino Maria Alm, na družinski gori Hinterreit.

Družini prijazna Wildkogel Arena pa leži v počitniški regiji narodnega parka Hohe Tauern.

Za družine z otroki svetujejo smučanje na območju Fageralm v Forstauu v bližini Radstadta v SalzburgerLandu, ki obsega široke smučarske proge z mehkim nagibom, ki so idealne za začetnike.

Tirolska: smučanje za celotno družino

Na Tirolskem imajo družinice na izbiro številna manjša smučišča, med njimi tudi smučišča v počitniški regiji Hohe Salve, ena od odličnih destinacij je SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. To je idealno območje za družine z otroki, na otroški snežni planini pa čakajo na otroke med drugim številne igralne figure iz lesa v naravni velikosti. Otroci bodo videli lesene kozoroge, krave, orle, ovce itd.

"7000 kvadratnih metrov velik park doživetij šole smučanja Scheffau, ki se nahaja na 1650 metrih nadmorske višine, nudi najmlajšim veliko zabave na zavarovanem območju," opisujejo na Avstrijski turistični organizaciji. Majhno, a prijetno in družinam prijazno smučarsko območje Kelchsau v dolini Brixental je zaradi širokih in odlično pripravljenih smučarskih prog ter ugodnih smučarskih kart še posebej priljubljeno pri družinah.

Ne glede na to, ali bo družina na svojem zimskem dopustu prenočila v hotelu, gostilni, penzionu ali počitniškem apartmaju, omogoča Silberregion Karwendel brezplačen 6-dnevni smučarski tečaj s smučarsko vozovnico za otroke od 4. do 12. leta starosti.

Pustolovski dan na snegu, v otroškem wellnessu in ob vožnji s sanmi s pasjo vprego za najmlajše so le trije primeri nadstandardnega počitniškega programa doline Tannheimer Tal, ene od tirolskih družinskih regij.

Družinam prijazna sta se izkazala tudi kraja Sillian in Außervillgraten: mladostniki do 18. leta smučajo po otroški ceni, za otroke do 5. leta pa je smučarska karta brezplačna.

V parku doživetij Sunny Mountain Erlebnispark v Kapplu v tirolskem Paznaunu bodo otroške oči zažarele od sreče. Ponudniki prenočišč znotraj kluba Sunny Mountain, tj. mreža otrokom prijaznih nastanitev vseh cenovnih razredov, imajo na voljo številne storitve, ki so že vključene v ceno, in dodatne storitve za družine.

Vrhunca Big Family Schneewelta na ledeniku Stubaier Gletscher sta proga Boardercross in Pistenbully jahanje. Mimogrede: otroci do 10. leta smučajo v Stubaitalu ob spremstvu enega od staršev brezplačno.

Odkar sta se smučarski območji Alpbachtal in Wildschönau združili, je Tirolska bogatejša za dodaten smučarski dragulj. Podrobnosti: skupno 46 žičnic in vlečnic, 145 kilometrov smučarskih prog, ki so dobro preskrbljene s snegom.

Družinam prijazna smučarska območja v Zgornji Avstriji

"Zmajev park – dom Francija, bojazljivega zmajčka, bo najmlajšim zagotovil raznoliko zabavo na naravnem snegu," so prepričani v Avstrijski turistični organizaciji.

Za družine z otroki priporočajo tudi mehke strmine Hochfichta v zgornjeavstrijskem Böhmerwaldu, kjer boste mirno drseli po snegu in imeli svoje najmlajše ves čas pred očmi.

Smučanje otroka | Avtor: Oberoesterreich Tourismus GmbH Moritz Ablinger Oberoesterreich Tourismus GmbH Moritz Ablinger

"Smučanje skozi skrivnosten čarobni gozd, v krogu s smučarsko rotundo ali spust po otroški tekmovalni progi: v Brunovi otroški smučarski areni na smučarskem območju Kasberg so številni zimski športniki doživeli svoje prve izkušnje z belim razkošjem," opisujejo.

Dodajajo, da je tudi smučarska regija Dachstein West v Salzkammergutu raj za smučarske palčke: v Gosau boste čez svojo Brumsi deželo slušali brenčati Brumsija, smučarskega čmrlja.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.