Popotnik
1905 ogledov

Slovenijo primerjal z Disney filmskimi scenami

Triglavska jezera
"Turkizna jezera, brunarice, vinogradi in gorske poti naredijo ta spregledan dragulj za destinacijo, ki jo morate obiskati," opisuje našo državo popotniški urednik za Daily Beast William O'Connor.

Tako je Slovenijo uvrstil v svoj izbor podcenjenih destinacij, ki jih objavljajo dvakrat na mesec v rubriki It's Still a Big World. V naslovu je zapisal, da je potrebno za najboljšo destinacijo v Evropi pogledati vzhodno od Italije ...

Pojasnjuje, da ga Slovenija spominja na Švico, le da ima nizke cene in dodatek psvojega morja. Omenil je Bled, ki je "bolj znan kot sama država" in je ogromno turistov, ki iščejo motive, da na fotografijo ujamejo znan otoček s cerkvico.

Bled | Avtor: Profimedia Profimedia

Najbolj ga fascinira samo življenje Slovencev, ki so obkroženi s toliko znamenitostmi, ki jih imajo za samoumevne. Sam svetuje, da se povzpnete na kakšnega od vrhov v Triglavskem narodnem parku, si privoščite dobro kosilo v vinorodni regiji ob Italiji in se zapeljete do slovenskega morja.

Goriška Brda | Avtor: TIC Brda TIC Brda

Med znamenitostmi je med drugim izpostavil planinarjenje do Koče pri Triglavskih jezerih, ki ga je posebej očaral. Tamkajšnji prizor je celo primerjal s scenami v Disneyevih filmih.

Kanal ob Soči | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako mu je bilo všeč Bohinjsko jezero in kasneje pot po dolini reke Soče, kjer mu je bil posebej všeč Kanal. V Goriških Brdih mu je ostala v spominu vasica Šmartno, všeč mu je bila tudi Ljubljana s Plečnikovo arhitekturo.

Vsekakor je prepričan, da se bo v Slovenijo in k njenim lepotam še vračal.

Kolesarjenje po Brkinih Osupli Popotnik Američani tako pohvalili Slovenijo

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.