Popotnik
29681 ogledov

Za razgled, vreden milijon evrov, le slabo uro iz Ljubljane

Kamniško-Savinjske Alpe Profimedia
Enega od sončnih dni smo izkoristili za skok na razgledno točko nad prečudovito Savinjsko dolino.

Okolica Celja se lahko pohvali s kar nekaj izletniškimi točkami. Ena od njih je tudi vrh Hom, od koder se razprostira čudovit razgled od Kamniško-Savinjskih Alp, preko vzhodnih Karavank in vse do Pohorja. Lepo pa se vidi tudi Savinjska dolina in del Celjske kotline, nad katero se dviga vzhodno Posavsko hribovje. Enega od sončnih dni smo tudi mi izkoristili za skok na razgledno točko nad prečudovito Savinjsko dolino.

Čarobni Maribor maribor Popotnik Pri nas: Ta spektakularna turistična atrakcija že dela preglavice

Pot do vrha, na katerem stoji cerkev sv. Magdalene iz 14. stoletja, ni zahtevna in je v vseh letnih časih primerna tudi za družine z manjšimi otroki. Zanjo ne boste potrebovali več kot eno uro zmerne hoje, njena dobra stran je, da lahko vmes opazujete gozdnate okoliške hribe. Na vrhu vas pričaka topel čaj v Dragovem domu, ki je ob vikendih in praznikih odprt med 8. in 20. uro, otroci pa lahko preostanek svoje energije izživijo na bližnjih igralih.

Na poti na Hom lahko zavijete tudi do katerega drugega vrha, ki pa je za malce vzdržljivejše male pohodnike, na primer pohod na Mrzlico. V okolici Homa lahko počnete tudi ostale zanimive reči. Za vse ljubitelje podzemnega sveta priporočamo obisk jame Pekel v Šempetru v Savinjski dolini, polne zanimivih kapnikov, ki s kančkom domišljije v naših očeh pričarajo vrsto zanimivih podob. Že ob vstopu v jamo se nam nad vhodom razkrije podoba hudiča.

Savinjska dolina | Avtor: St.P. St.P.

jama Pekel čarobno Popotnik Ste že obiskali ta kraški čudež na Štajerskem?

Predvsem starejši obiskovalci pa boste med sezono (marec-oktober) prišli na račun v prvi pivski fontani v Evropi – v Žalcu. Tu se nahaja tudi Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije; zanimiva muzejska izkušnja, ki vas obogati z vedenjem o hmelju in hmeljarstvu ter o pivovarstvu.

Med prazničnim časom lahko otroci in tudi otroci po duši prav tako uživate na drsališču v Žalcu, ali pa se v odpravite v bližnje Pravljično Celje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @katjaababic

Vsi znanja željni lahko po predhodnem dogovoru zavijete tudi v bližnje Griže, kjer se v Domu Svoboda Griže nahaja rudarski muzej s stalno razstavo zgodovinskih dokumentov in starin iz rudarskega revirja Zabukovica – Liboje.

Rudarski muzej Griže | Avtor: TIC Žalec arhiv TIC Žalec arhiv

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice