Popotnik
40877 ogledov

Zelo slaba nemška popotnica Hrvaški pred turistično sezono

Hrvaška obala Profimedia
Kritika Hrvaški na račun visokih cen, po drugi strani pa velika pohvala Albaniji.

Nemški mediji pred prihajajočo poletno turistično sezono. Süddeutsche Zeitung (SZ) je objavil obširen članek o Balkanu kot potencialni turistični destinaciji predvsem za tiste Nemce, ki si želijo na počitnicah doživeti "pridih avanture". Pri tem ugotavljajo, da mnogi Nemci še oklevajo s počitnicami v Albaniji, Bosni in Hercegovini ali Črni gori. Razpad nekdanje Jugoslavije in vojne na tem območju so privedli do številnih negativnih prepričanj. 

Omenjeni časnik vendarle poudarja, da se je v zadnjih desetih letih slika balkanskih držav začela spreminjati. "Ne smatrajo se več kot nepoznane in nevarne, pač pa nepoznane in seksi." Razlog, da se turisti glede odhoda na takšne destinacije počutijo nesigurne, so v prvi vrsti nepoznavanje in pomanjkanje informacij, ugotavlja SZ. 

Nemški turistični strokovnjaki v članku poudarjajo, da je glede Balkana težko generalizirati. Medtem ko so Slovenija, Hrvaška in črnogorsko primorje dobro turistično razviti, Bosna, Srbija in Severna Makedonija šele išče svoj prostor pod turističnim soncem. "Te države so manj poznane, tu lahko najdete pridih avanture," piše SZ. 

Glede Hrvaške izpostavljajo predvsem Naconalni park Krka, Split in hrvaške otoke, pri čemer poudarjajo, da počitnice na Hrvaškem niso nujno cenejše od tistih v Italiji. Časnik izpostavlja, da na Hrvaškem ne gre pričakovati akcijskih cen. Glede razmerja med ponudbo in ceno pozitivno izpostavljajo predvsem Albanijo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar NickMason
    NickMason 08:19 11.marec 2023.

    Hrvatje nimajo kam z turisti,toliko jih je,zato dvigajo cene,čista logika,z glavo v zid ne gre,tako se pa malo umiri vse skup in pri tem še fino zasluži.Če bi bila grčija poceni,bi jo isto podrli drgač.

  • andrej084 20:16 10.marec 2023.

    So vprašali Slovence, kako je na Hrvaškem. Pa so rekli, da je kar ok, samo, da je drago. Pa so Hrvati odgovorili, da je i njima drago, što su došli...

  • Boris 19:29 10.marec 2023.

    ah, ne pretiravat, hrčki bodo še vedno vse olupli

Sorodne novice