Slovenija
50 ogledov

Popovičeve palme so spet zagorele

palme, ogenj, Koper
1/6
Žurnal24 main
V zgodnjih jutranjih urah so gasilci dobili obvestilo o petih gorečih palmah. To je že tretji požig v zadnjih nekaj mesecih

Danez zgodaj zjutraj, okoli 05.30, so vandali zažgali štiri palme blizu športne dvorane Bonifika v Kopru. Ogenj je na njih delno ožgal stebla, na peti, ki je zagorela na Pristaniški ulici, pa je ogenj zajel tudi zaščito listov. Višina materialne škode ni ugotovljena, za storilci pa poizvedujejo koprski policisti.

Pred nekaj meseci so vandali požgali štiri palme pred koprsko Taverno, pred časom sta goreli tudi palmi na Cankarjevi ulici in na začetku Pristaniške ulice, nasproti stavbe nekdanjega Trgoavta. Na koprski občini so že pred časom napovedali vzpostavitev videonadzornega sistema, da bi s tem morebitne storilce odvrnili od takšnih dejanj.

Kot so za Primorska.info povedali na koprski Gasilski brigadi, so davi ob 5.26 uri prejeli prijavo o požaru, gašenje je trajalo približbo uro, do 6.26 ure. Pri intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev z dvema voziloma, za pogašenje ognjenih zubljev je bilo potrebnih kar tri tisoč litrov vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.