Šport
108 ogledov

Poraz Čehov in Rusov

kanadski hokejisti EPA
Ponedeljek je na svetovnem prvenstvu v hokeju na Češkem prinesel dva velika derbija: v Ostravi so svetovni prvaki Rusi morali priznati premoč Američanom z 2:4, v Pragi pa so se pomerili domačini Čehi in Kanadčani, slednji so bili boljši s 6:3.

Rusija je za uvod v veliki obračun z Američani premagala Slovenijo, a na nezadovoljstvo selektorja Olega Znaroka prejela preveč golov. Ruski strateg ni mogel biti posebej zadovoljen niti po dvoboju z ZDA, saj je njegova ekipa doživela zaslužen poraz s čvrstimi in borbenimi Američani.

Le v uvodnih minutah so imeli Rusi premoč, ki pa je niso kronali z zadetki. Zato pa so hokejisti iz ZDA uspešno izkoriščali svoje, predvsem pa kaznovali napake Rusov, vratarja Sergeja Bobrovskega pri prvem in nezbranost obrambe pri tretjem, ko so Američani ukradli plošček v ruski obrambni tretjini. Gol upanja je nato dosegel Sergej Plotnikov, toda Američani so v zadnji minuti z zadetkom na prazen gol utišali polno dvorano ruskih navijačev in slavili s 4:2.

Na tekmi v Pragi so Čehi pričakovali spektakel. Pomerili sta se domača ekipa in Kanada, ki je v prejšnjem krogu nagnala strah v kosti tekmecem z zmago 10:0 proti Nemčiji. Takšne razlike tokrat ni bilo, vseeno pa so bili prireditelji prvenstva zelo razočarani. Kanadčani niso dovolili Čehom, da bi pomislili na preobrat, potem ko so v 35. minuti izničili zaostanek in je bil izid 2:2. Že v 42. minuti je bilo po novih kanadskih golih 4:2, razlika je do konca še narasla, piko na i pa je postavil Sidney Crosby. Kanček upanja je sicer vzbudil gol Vladimirja Sobotke, a so Kanadčani takoj odgovorili z golom na prazna vrata.

V ozadju sta bili danes preostali tekmi. Finci so v Ostravi po zadržanem začetku dosegli drugo zaporedno zmago, Norveška je padla s 5:0, ko so Finci sredi tekme dosegli dva gola ob zaporednih izključitvah tekmecev. V Pragi pa so Švedi, potem ko so v nedeljo odpihnili Avstrijce, danes zlahka odpravili še Latvijce, na koncu je bilo na semaforju kar 8:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.