Šport > Košarka
18 ogledov

Poraz za Dragića

Zoran Dragić Profimedias
Zadnji slovenski košarkar v evroligi z nastopom v 12. krogu je bil Zoran Dragić. Njegov Emporio Armani je danes gostoval pri turškem Galatasarayu in izgubil z 80:83.

Zoran Dragić je za Milančane v tesni in razburljivi končnici tekme v Istanbulu zbral sedem točk in osem skokov, pa še po eno podajo in ukradeno žogo, kar pa ni bilo dovolj. Za poražence sta s po 16 točkami strelsko izstopala Ricky Hickman in Mirslav Raduljica. Pri domači ekipi, ki je vodila že za 14 točk (48:34), pa tekmecem dovolila, da so se ob koncu povem približali (77:77), sta na koncu za zmago poskrbela Alex Tyus in Vladimir Micov, ki je zadel prosta meta nekaj sekund pred koncem.

Preostali Slovenci so tekme tega kroga odigrali že v četrtek. Madridski Real je z mladim zvezdnikom Luko Dončićem igral proti turški Darušafaki in izgubil z 68:81. Dončić je za Real odigral 24 minut in dosegel osem točk, dodal pa še po šest skokov in podaj.

Jaka Blažič je z Baskonio gostoval pri Unicsu iz Kazana in zmagal z 92:91, v 16 minutah pa je Slovenec zbral devet točk in skok. Dvoboj med ekipama Brose Baskets in Anadolu Efes je bil teoretično tudi dvoboj slovenskih igralcev, a za Brose, ki je zmagal z 91:83, Aleksej Nikolić ni zaigral. Alen Omić se za Turke v devetih minutah igre ni vpisal med strelce, imel pa je tri skoke in eno podajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.