Šport
33 ogledov

'Poredni fant' zdaj pri psihologu

nick kyrgios EPA
Kljub svoji mladosti že precej razvpiti avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki ga je združenje ATP zaradi nešportnega obnašanja na igrišču suspendiralo, je uresničil namero ter je pomoč za svoje težave poiskal pri športnemu psihologu.

Združenje ATP je 21-letnega Avstralca zaradi nešportnega vedenja v 2. krogu turnirja v Šanghaju proti Nemcu Mischi Zverevu, ko se je spustil v verbalno izmenjavo in prepir s sodnikom in gledalci na tribunah, namenoma izgubljal točke, se pretvarjal, da ne more odgovoriti na lahke nasprotnikove udarce, ter namenoma zelo slabo serviral, suspendiralo za osem tednov do 15. januarja 2017. A Kyrgiosu obenem ponudilo bližnjico, in sicer le v primeru, da se bo udeležil zdravljenja pri športnemu psihologu, bo kazen krajša.

Kyrgios med teniško srenjo slovi po nešportnem obnašanju na terenu. Že leta 2014 je moral plačati 25.000 dolarjev kazni, potem ko je med dvobojem v Montrealu izzival in provociral Švicarja Stana Wawrinko, da se je Švicarjeva simpatija, zdajšnje dekle, Donna Vekić, prav tako igralka tenisa, spustila v kratkotrajno intimno razmerje z drugim avstralskim tenisačem Thanasijem Kokkinakisom.

Združenje poklicnih teniških igralcev s sedežem v Londonu bo držalo obljubo ter bo kontroverznemu Avstralcu zmanjšalo kazen. Združenje mu bo tako kazen z osmih tednov skrajšalo le na tri, ob tem pa bo moral plačati še 25.000 dolarjev denarne kazni.

"Nick je privolil, da se bo udeležil programa pomoči, ki smo mu je mi ponudili. Podrobnosti in vsebina programa sta seveda skrivnost," je v izjavi za javnost sporočil ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.