Šport
29 ogledov

Poročeni istospolni par v boju za zlato

Helen Richardson-Walsh EPA
Članici britanske ekipe v hokeju na travi Kate in Helen Richardson-Walsh sta prvi poročeni istospolni par, ki tekmuje na olimpijskih igrah.

Kate in Helen sta se poročili leta 2013, medtem ko sta sotekmovalki od leta 2000. Po besedah Kate skrbita, da se njuni zasebni in profesionalni življenji ne prekrivata. "Zelo sva profesionalni v tem, da potegneva črto. Ko sva pri hokeju, sva Kate in Helen, hokejistki in sotekmovalki," je pojasnila tik pred odprtjem olimpijskih iger.

"Stran od hokeja pa sva Kate in Helen, par. Pomembno je, da je potegnjena črta in da lahko ena drugi rečeva, da to ni bilo dovolj dobro, hkrati pa se potem ne skregava," je dodala. Pretekla štiri leta so bila po njenih besedah polna vzponov in padcev. "V nekaterih pogledih so bila zadnja leta najboljša, v nekaterih najslabša in v nekaterih najtežja."

Helen je namreč imela dve operaciji hrbtenice, a se je vrnila na zelenico, čeprav je mislila, da ne bo več nikoli igrala. Sedaj pa je v finalu olimpijskih iger. "Mislim, da je to najbolj neverjetna zgodba in tako sem ponosna nanjo," je dejala Kate. Po igrah v Riu se nameravata preseliti na Nizozemsko, kjer bosta igrali v razmeroma donosni klubski ligi.

V finalu se bodo pomerile prav Britanke in Nizozemke. Nizozemsko ekipo vodi Alyson Annan, ki je edina ženska trenerka v hokeju na teh igrah. Annanova je lansko leto na tem mestu zamenjala svojega nekdanjega soproga Maximiliana Caldasa. Njun zakon se je končal leta 2000, preden je Annanova začela zvezo z nekdanjo hokejistko Carole Thate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.