Zdravje > Otrok
28 ogledov

Poročilo o kritično podhranjenih malčkih

Ruanda EPA
Zadnje poročilo o hranljivih vednostih je pokazalo, da je 43 odstotkov otrok v Ruandi mlajših od petega leta kritično podhranjenih.

Družba  Mastercard in Svetovni program za hrano  od sklenitve partnerstva v letu 2012 stremita k temu, da oblikujeta inovativne rešitve, ki bodo pripomogle k ustvarjanju  sveta brez lakote.

Za vsako transakcijo, opravljeno s kartico Mastercard  v novembru 2016 v Sloveniji, bo vrednost enega šolskega obroka (0,20 evra) donirana Svetovnemu programu za hrano, vse do skupne vrednosti  750.000 evrov, ki bo generirana v sklopu akcije v vseh sodelujočih državah. 

Ruanda | Avtor: EPA EPA
Svetovni program za hrano zagotavlja šolske obroke tisočem otrokom v vzhodni Afriki. V mnogih državah razvijajočega sveta je šolski obrok pogosto edini reden, hranljiv obrok, ki ga otrok zaužije v dnevu. Ustrezna prehrana je nujen pogoj, da otroci lahko razvijejo in realizirajo svoje potenciale.

Lokalna koruza in fižol

V letu 2016 bo Mastercard svojo podporo Svetovnemu programu razširil na novo državo: Ruando.  Več  kot 3,5 milijonov šolskih obrokov bo zagotovljenih za tisoče otrok v državi, za katero je zadnje poročilo o hranljivih vednostih pokazalo, da je 43 odstotkov  otrok mlajših od petega leta kritično podhranjenih.

Obroki bodo vključevali lokalno pridelano koruzo in fižol, s tem pa se otrokom ne zagotavlja le hranljivih obrokov, ki jim nudijo vir energije in moči, da ostanejo v šoli se osredotočajo na izobrazbo, ampak se hkrati razvija tudi lokalno gospodarstvo in domače kmetije v Ruandi.

Mastercard s Svetovnim programom za hrano World Food Programme, največjo svetovno humanitarno organizacijo, ki se bori proti lahkoti, partnersko sodeluje od leta 2012. Prizadeva si zagotavljati inovativne rešitve za doseganje ciljev programa.

Letos Mastercard v številnih državah centralne vzhodne Evrope ponovno izvaja Priceless Causes kampanje v podporo programu za zagotavljanje šolskih kosil v Ruandi.  V praksi to pomeni, da bo Mastercard zagotovil več kot 3,5 milijonov obrokov za otroke v dolgoročnem izobraževanju. 

Ruanda | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.