Avto
103 ogledov

Porsche mission E napoveduje nov čase

Porsche mission E
1/11
Porsche
Porsche bo odslej konkuriral s Teslo. Predstavil je koncept mission E, ki je športnik v pravem pomenu besede, povrhu pa se polni zelo hitro.

Porsche mission premiero doživlja na avtosalonu v Frankfurtu, ki na stežaj odpira svoja vrata. Gre za štirisedežnika, za katerega v Züffenhausnu pravijo, da lahko pelje do 500 kilometrov daleč.

Ampak kako! Dva elektromotorja s skupno 440 kW (preračunano 598 KM) ga od 0 do 100 km/h poženeta v 3,5 sekunde, do 200 km/h mine le 12 sekund, navajajo pri Porscheju. No, tesla S v svoji najmočnejši različici je še hitrejši ...

A porsche mission E napoveduje bolj prijazno dobo električnih vozil tudi glede polnjenja, saj naj bi bil akumulator, umeščen med obe osi na dnu avta, v 80 odstotkih napolnjen že po 15 minutah priklopa na "turbo" polnilnico. Kot alternativno je mogoče polniti tudi prek indukcije ali druge počasnejše kable.

Še kabli so drugačni

Športni štirised je narejen iz aluminija in ogljikovih vlaken, celo bakreni kabli z manjšim premerom pripomorejo k nižji masi. Koliko natančno je, pri znamki še niso sporočili. 

Posebnost v notranjosti so merilniki, sicer tipičnih Porschejevih silhuet, medtem ko so prikazovalniki na osrednji konzoli v hologramski izvedbi, ki na višini voznikovih in sopotnikovih oči prikazujejo razne informacije. 

Mission E utegne v veliki meri že nakazovati tudi obliko naslednje generacije panamere.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.