Šport > Nogomet
19 ogledov

Maribor s težko zmago zbežal Gorici in Rudarju

Marco Modolo Luca Berardocco Gianvito Misuraca Gorica NK Domžale Prva liga TS Šp Simon Maljevac
Celje in Olimpija sta se na Areni Petrol razšla z remijem, Maribor je s težavami ugnal Krko. Domžale niso imele težav z vse slabšim Zavrčem, v derbiju kola med Gorico in Rudarjem pa nismo videli zadetkov.

Celjani so pred domačimi gledalci v tretji tekmi spomladanskega dela državnega prvenstva le prišli do prve točke. Proti Olimpiji, ki je v prejšnjem krogu prišla do pomembne zmage proti velikim tekmecem iz Maribora, so bili nekoliko boljši, vendar niso znali izkoristiti svojih priložnosti.

Celjani neuspešno trkali na zelena vrata

Celjska ekipa je srečanje pred domačimi gledalci začela odločno in agresivno, a so do prvega strela na tekmi prišli gosti. V sedmi minuti je s prostega strela sprožil Damjan Trifković, toda Matic Kotnik je brez večjih težav ubranil, dve minuti kasneje pa so domači vrnili prek Mihe Zajca, ki pa je bil premalo natančen. V naslednjih minutah so ritem igri narekovali Celjani ter si do konca prvega polčasa priigrali kar nekaj polpriložnosti. Še najbolj nevarni so bili v 30. minuti, ko je Zajc lepo podal v prazen prostor do Gregorja Bajdeta, ta pa je bil v zaključku premalo odločen in natančen. Na drugi strani je v 37. minuti do strela z razdalje prišel Trifković, ki je žogo poslal tik ob desni vratnici, pred odmorom pa sta si obe ekipi priigrali še zadnji priložnosti, a se rezultat ni spremenil.

Po umirjenem začetku drugega polčasa je Olimpijinega vratarja v 57. minuti preizkusil Igor Jugović, ki je močno streljal s prostega strela, Aleksander Šeliga pa je žogo odbil v kot. Ljubljančani so v 69. minuti prišli do prvega resnejšega strela v drugih 45 minutah, ko je Trifković podal s prostega strela, najvišje je skočil Antonio Delamea Mlinar, žogo pa poslal v avt. Dve minuti kasneje so domačini krenili v protinapad, Benjamin Verbič je zaposlil Vrhovca, ki je streljal ob levi vratnici. Celje je v zadnjih 20 minutah še naprej napadalo, si pripravilo priložnosti, ki pa jih ni izkoristilo. Tudi Ljubljančani niso bili povsem nenevarni, a tako kot njihovi tekmeci niso resneje ogrozili celjskega čuvaja mreže.

Zavrč ne najde poti iz krize

Domžalski nogometaši so tekmo proti Zavrču pričakali oslabljeni (poškodovani so Slobodan Vuk, Nejc Skubic, Aladin Šišić in Nemanja Maksimović), a se jim to ni poznalo. Haložanom so zadali še tretji poraz na treh tekmah spomladanskega dela prvenstva in se z zmago s 3:0 veselili novih treh točk. 

Domžale so takoj po začetnem sodniškem žvižgu napadale gol Zavrča, gostujoča obramba pa se je uspešno branila do 14. minute. Domači so vztrajno iskali priložnost za zaključni strel, Joshua Parker pa je z leve strani našel Sašo Aleksandra Živca. Ta se je s kakšnih dvajsetih metrov odločil za strel, meril v spodnji levi kot, žoga pa končala v golu. Zavrč je po prejetem golu zaigral nekoliko bolje, vendar si resnejše priložnosti ni priigral do 31. minute, ko je z roba kazenskega strela s prostega strela poizkusil Aleš Čeh, na pravem mestu pa je bil Nejc Vidmar

Slobodan Vuk Anže Jelar Zeni Husmani Gorica NK Domžale Prva liga TS Športni park | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Domžalčanom se je potrpežljiva igra v napadu obrestovala v 73. minuti, ko je Rudi Požeg Vancaš na desni strani preigral enega od branilcev, podal v sredino do Zenija Husmanija, ki je s kakšnih 30 metrov lepo premagal gostujočega vratarja. Pet minut kasneje bi domačini lahko zadeli še tretjič. Po podaji s kota in zmedi v kazenskem prostoru, je do zaključnega strela prišel Kenan Horić in zadel prečko, v 81. minuti pa jim je uspelo. Žan Majer si je na robu kazenskega prostora lepo pripravil prostor za strel in z močnim strelom povišal na 3:0

Krka kaznovala zapravljeno enajstmetrovko

Domači Mariborčani so tekmo proti Krki so pričakovano začeli s pobudo, Krka se je organizirano branila in sama ni bila preveč aktivna v napadu. Po dokaj umirjenem večjem delu prvega polčasa je sledila izjemna končnica z enajstmetrovko domačih in golom gostov. Sodnik Roberto Ponis je v 39. minuti dosodil najstrožjo kazen za domače, ko je Nusmirja Fajića med preigravanjem s prekrškom v kazenskem prostoru ustavil Danijel Dežmar.

Kazenski udarec je izvajal Marcos Tavares, vendar je Matko Obradović strel mariborskega kapetana ukrotil. Le štiri minute pozneje je Anže Košnik z desetih metrov streljal tik ob desni vratnici. V 44. minuti pa šok za domače. Napako mariborske obrambe po visoki podaji med Šulerjem in Mitjo Vilerjem je izkoristil Žiga Kastrevec in z roba kazenskega prostora matiral Jasmina Handanovića.

Sport 07.04.13, Goran Cvijanovic, nogometas Maribora, foto: EPA | Avtor: EPA EPA
Mariborski preobrat v drugem delu

Komaj se je dobro začel drugi polčas, že je bilo 1:1 za domače. V 47. minuti je Goran Cvijanović izenačil, deset minut pozneje pa bi lahko svojo ekipo povedel v vodstvo, vendar so gostje zadnji hip žogo preusmerili v kot. Pri zadetku je Dejan Mezga podal do Jeana Philippeja Mendyja, ki se je otresel spremstva in s povratno podajo po tleh podal do Cvijanovića, ki je natančno meril v levi spodnji kot. 

V nadaljevanju je imel lepi priložnosti Tavares. Najprej je v 60. minuti zadel vratnico, po podaji Mezge pa je v 69. minuti obšel vratarja, preveč čakal in Obradović je znova rešil svoj gol. V 79. minuti pa mu to ni uspelo, saj je po podaji Stojanoviča najvišje skočil francoski napadalec Mendy (79.) in po strelu z glavo povedel svojo ekipo v vodstvo. Končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Tavares s samostojno akcijo in strelom z roba kazenskega prostora.

Eterović in Coda brez uporabnih žog

V derbiju kroga sta se pomerila polfinalista slovenskega pokala Gorica in Rudar, ki bosta prvo tekmo odigrala že v sredo v Velenju. Dvoboj dveh najboljših obramb lige je odprla Gorica, tekmeca pa sta bila v prvem delu dokaj enakovredna. V zadnjih dvajsetih minutah je domača zasedba prevladovala, vendar streli od daleč in akcije v kazenskem prostori niso obrodili sadov.

Tudi gostje so nekajkrat zapretili, nevaren je bil prosti strel Mateja Eterovića v 41. minuti, ko je vratar Alex Cordaz žogo odbil v kot. Sicer pa je prvih 45 minut minilo v borbeni igri, ko je boj za vsako žogo preprečeval lepe akcije in protinapade. Tako je bilo tudi v drugem polčasu. Tako Eterović kot Massimo Coda, ki sta s po 12 goli najboljša strelca lige, v zgoščeni obrambni igri nista dobivala uporabnih žog.

Jutri Koprčani v Kranju

Gorica po tretji zaporedni domači tekmi od 26. oktobra lani v svojem Športnem parku še ni zmagala. Po sedmem remiju ob enajstih zmagah ima 40 točk in boljšo razliko v zadetkih kot Luka Koper, ki je trenutno tretja in ima tekmo manj od Gorice, četrti pa je Rudar (39 točk). V nedeljo se bosta na zadnji tekmi kroga ob 15. uri pomerila še Triglav in Luka Koper.

Prva liga TS, 23. kolo:

Celje : Olimpija 0:0 (0:0)

Domžale : Zavrč 3:0 (1:0)
Živec (14), Husmani (73), Majer (81)

Maribor : Krka 3:1 (0:1)
Cvijanovič (48), Mendy (79), Tavares (90); Kastrevec (44)
Marcos Tavares (Maribor) je v 40. minuti zapravil enajstmetrovko.

Gorica : Rudar Velenje 0:0 (0:0)

Prestavljeno:
Triglav - Luka Koper

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.