Slovenija
60 ogledov

Posel mu je ušel iz spomina

Anto Guberac Barbara Milavec
Občina. Prodaja nepremičnino, ki jo je pred meseci prodala hišnemu gradbincu.

“Kdo se pa spomni, kaj je bilo nekaj mesecev nazaj? Še za včeraj vam ne bi znal nič povedati,” nam je Anto Guberac iz gradbenega podjetja Grafist odgovoril, ko smo ga vprašali, kaj se je zgodilo z enim od njegovih poslov s koprsko občino.

Gre za okoli 1.400 kvadratnih metrov velik objekt, nekdanje skladišče soli, znano pod imenom Libertas, ki leži v neposredni bližini morja, potniškega terminala in mestnega jedra. Konec lanskega leta je župan Boris Popovič povedal, da so stavbo prodali Grafistu, sicer hišnemu gradbenemu podjetju koprske občine, ki praviloma pobira tudi vse javne posle v tem lokalnem okolju, Guberac pa spada v krog županu najbližjih ljudi.

Posel sklenili neposredno

Objekt je občina pred meseci najprej prodajala za dober milijon evrov, nato pa ceno po dveh dražbah znižala in z Grafistom sklenila neposredno kupo-prodajno pogodbo. Te dni pa se je objekt presenetljivo znova znašel na seznamu občinskih nepremičnin, za katere v Kopru iščejo kupce. Guberac nam včeraj ni pojasnil, kaj se je zgodilo, pa tudi na koprski občini so s pojasnili skopi. “Za objekt Libertas je bila sicer sklenjena prodajna pogodba, ki pa je bila nato sporazumno razdrta s posebno pogodbo, tako da je objekt še vedno v izključni lasti občine,” so nam sporočili. O razlogih, ki so k temu pripomogli, pa nobena stran ni povedala niti 
 besede.

Hišni gradbinec in kupec

Občina Koper je v zadnjih treh letih Grafistu prodala deset nepremičnin, od tega sedem na območju Ankarana, vseh deset pa je bilo prodanih po skupni vrednosti več kot 5,2 milijona evrov. Po neuradnih informacijah naj bi Grafist do nekaterih parcel prišel kar prek kompenzacije za nekatere posle, ki jih je opravil za občino. Zdaj se mu obeta novo delo – obnova mestnega ribiškega pristanišča, vredna dobre tri milijone evrov.

Komentarjev 2
  • titty 08:49 19.oktober 2012.

    Obalna mafija!

  • d 07:59 19.oktober 2012.

    u cuzo z njem, mogoce se debilu povrne spomin