Slovenija
34 ogledov

Posel z državo Telekomu

telefoniranje Shutterstock
Simobil namiguje na favoriziranje državnega operaterja.

Storitve mobilne telefonije bo javni upravi za več kot tri milijone evrov na leto zagotavljal Telekom. Drugi del javnega naročila, ki je predvideval nakup storitev za prenos podatkov, je ministrstvo za finance razveljavilo, češ da niso prejeli sprejemljive ponudbe.

Telekom proti Simobilu

Za storitve prenosa podatkov so sicer najugodnejšo ponudbo oddali pri Simobilu, kjer pravijo, da so presenečeni nad odločitvijo naročnika, da jim posla ni oddal. “Odločitev je seveda legitimna in jo spoštujemo, vendar pa bi celoten postopek in odločitev lahko kazala tudi na namensko zavlačevanje ali celo na favoriziranje enega od ponudnikov,” poudarjajo.

Ker posla za prenos podatkov niso oddali, bo država te storitve najverjetneje koristila v okviru pogodbe za mobilno telefonijo, kar seveda pomeni precej višje cene, poudarjajo poznavalci. Po naših informacijah bodo za prenos 200 megabajtov podatkov Telekomu plačevali pet evrov, Simobil pa je za enako ceno na razpisu ponudil prenos tisoč megabajtov podatkov.

Ministrstvo molči

Ministrstvo za finance smo vprašali, ali nameravajo razpis ponoviti, a so bili s pojasnili skopi: “Odločitev o oddaji naročila še ni pravnomočna in je bila posredovana le trem ponudnikom, ki so oddali ponudbo, zato je v tem trenutku ne moremo podrobneje pojasnjevati.”

“O pritožbi še razmišljamo”

Pri Simobilu pravijo, da se za morebitno pritožbo na odločitev še niso odločili, so pa do tega zadržani. “Skrbi nas, da naročnik ni imel namena vsaj dela javnega razpisa kljub nižji ceni dodeliti nedržavnemu ponudniku. Zaskrbljeni smo, da tega ne bi spremenila niti morebitna pritožba, ki je povezana z visokimi stroški,” pravijo. Taksa za pritožbo sicer znaša štiri tisočake.

Komentarjev 2
  • prosti.strelec 08:28 29.oktober 2012.

    To kar se je simobilu zgodilo po nedeljskem sneženju, naj dobro razmislijo komu bojo dali posel.

  • alinka 07:42 28.oktober 2012.

    Simobil povsod nekaj "jamra" , da bi pa svoje storitve oz. omrežje ki je katastrofalno zanič uredili pa nič. Večino časa sem na simobilu in me ljudje sploh ne dobijo, sredi pogovora ven iz omrežja meče, mms-i prihajajo z par ...prikaži več urnimi zamiki... sem zdaj na mobitelu (džabest), pa se lahko simobil po kakovosti storitev samo skrije- ni prej naštetih problemov problemov