Svet
37 ogledov

Posiljevalcu pet, očetu 40 let zapora

nasilje zloraba otrok deklica Shutterstock
Julia Maynor je imela le štiri leta, ko jo je začel spolno nadlegovati Raymond Earl Brooks. Bil je očim Julijine mame, zato je bil pogosto v njeni bližini. Zlorabljal jo je do njenega osmega leta. Sodišče mu je izreklo milo kazen, zato je pravico v svoje roke vzel Julijin oče.

Očim njene mame je Julijo prepričeval, da je posebna deklica in da je to, kar ji je počel, povsem normalno. Šele po štirih letih zlorab je deklica o vsem dogajanju povedala svojim staršem, ki so poklicali policijo. Po priznanju je storilec dobil kazen petih let zapora. Zaradi lepega obnašanja so ga spustili na svobodi po dveh letih in treh mesecih.

Nastanil se je v istem mestu v Alabami, kjer je živela tudi Julia. Danes je stara 24 let, postala je mama treh otrok. Ne glede na to ne more pozabiti travm iz otroštva, ki vplivajo tudi na njen zakon. Pogosto je v depresiji, piše Mirror.

Ob priložnosti enega izmed družinskih kosil je svojo žalost izpoedala svojemu očetu. Rekla mu je, da si želi, da bi bila mrtva. Oče tega ni mogel mirno prenesti; odpeljal se je domov, vzel pištolo, se odpeljal do posiljevalca svoje hčerke in ga z dvema streloma v prsi ubil.

Po dogodku je poklical policijo in se jim mirno predal. Dobil je 40-letno zaporno kazen. Njegovi zagovorniki so prepričani, da bi za svoje dejanje dobil nižjo kazen, če bi kot priča na sojenju nastopila tudi njena hči, a tega ni dovolil. Ni je želel izpostavljati dodatnemu trpljenju, ko bi morala zlorabe iz otroštva še enkrat na sodišču pojasnjevati neznanim ljudem. Sojenje ni bilo izpeljano, Julijin oče se je glede kazni po priznanju pogodil s tožilstvom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 16:59 13.januar 2017.

    Za to, kar je storil, mu bo v zaporu bolje, kot na prostosti. Zaporniki najbolj cenijo in spoštujejo tistega, ki je ubil pedofila.

  • Zmago 08:24 13.januar 2017.

    Ne bo to tako šlo ! Umor je zločin, medtem ko imajo to početje eni za ....... ne moreš verjeti ......... normalno ????Vprašaj na youtube po "Jewish children abuse".

  • matermila 06:49 13.januar 2017.

    Takih očetov manjka,jih prakrično ni.Brez premisleka bi pokončal posiljevalce vseh vrst,ne samo pedofilov.Mislim pa,da je smrt s strelom v glavo premila kazen.Za začetek bi ga dal v roke enim parim toplim z velikimi curaki.