Šport > Košarka
17 ogledov

Poškodba Kobeja užalostila LeBrona

chris bosh lebron james dwayne wade Reuters
Košarkar Miami Heat LeBron James je spregovoril o poškodbi Kobeja Bryanta, ki je zaradi strgane Ahilove tetive že končal letošnjo sezono. Košarkarski analitiki se sprašujejo, koliko je k poškodbi prispevala (pre)obremenjenost prvega zvezdnika Lakers, James pa je prepričan, da je takšno mišljenje napačno.

LeBron James v karieri ni bil veliko poškodovan, zato se težko poistoveti s situacijo, v kateri se je znašel prvi zvezdnik ekipe Los Angeles Lakers. Kobe Bryant si je na tekmi proti Golden State Warriors strgal Ahilovo tetivo in moral predčasno končati letošnjo sezono.

Žalostna novica je pretresla navijače iz mesta angelov, ki so svoj gnev usmerili proti trenerju Miku D'Antoniju, ker naj bi Kobeja preveč obremenil. James meni, da v profesionalnem športu ni veliko prostora za preventivo. ''Ne moreš reči 'OK, ne bom igral na tej tekmi, ker se bojim poškodbe' ali 'to poletje ne bom igral','' je po zmagi proti Chicago Bulls (105:93) povedal James in dodal: ''Pride trenutek, ko te ujame čas in sploh ne moreš več igrati, zato moraš izkoristiti, dokler lahko.''

Bryant je v letošnji sezoni odigral 3018 minut - največ od sezone 2007/2008. Na parketu so več časa od njega preživeli le Kevin Durant (Oklahoma City), Damian Lillard (Portland Trail Blazers) in Monta Ellis (Milwaukee Bucks). Bryant je v karieri odigral 17 sezon - dve več kot Durant, Lillard in Ellis skupaj.

''To ni v naši naravi. Ne moreš igrati zaskrbljen zaradi poškodb. Če boš razmišljal o poškodbah, ne boš nikoli izpolnil svojega potenciala. Tega ne smeš početi,'' je dodal James.

Košarkar Miamija je na Twitterju zapisal, da sočustvuje s Kobejem in dodal, da se bo četrti najboljši strelec v zgodovini lige NBA zagotovo vrnil na košarkarski parket. ''Vem, koliko dela vloži v igro,'' je zaključil James.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.