Slovenija
28 ogledov

Poškodovani trije udeleženci maratona

Reševanje na Kofcah Žurnal24 main Simbolna slika
Tolminski gorski reševalci so morali danes na gorskem maratonu posredovati kar trikrat, dvakrat zaradi poškodb, enkrat po dehidraciji.

Okoli 14. ure se je na pobočju Porezna pri Cerknem poškodoval tekmovalec gorskega maratona. "Reševalci Postaje GRS Tolmin so ponesrečenca oskrbeli in ga predali tamkajšnjem zdravniku," poroča republiška uprava za zaščito in reševanje. 

Že pol ure prej so oskrbeli in predali zdravniku še enega udeleženca gorskega maratona, ki je obležal zaradi dehidracije. 

S helikopterjem v UKC Ljubljana

Okoli 10.23 se je malo pod vrhom gore Črna Prst poškodovala udeleženka gorskega maratona, ki so jo tolminski gorski reševalci in dežurna ekipa za reševanje v gorah odpeljali v ljubljanski klinični center. 

Ob 14.40 si je pri sestopu iz Korošice proti Kocbekovem domu, občina Luče, planinec poškodoval koleno. Gorski reševalci iz Celja ter zdravnik letalec so poškodovanega oskrbeli, helikopter SV pa ga je prepelajl v splošno bolnišnico v Celju.

Pri sestopu z planine Javornik si je planinka ob padcu zlomila nogo, še ena huda nesreča pa se je zgodila zgodaj zjutraj v zgornjem delu soteske potoka Sušec pri Bovcu.

Tujemu planincu ni bilo pomoči

Tujemu planincu je zdrsnilo v sotesko in se je smrtno ponesrečil. Bovški gorski reševacli mu niso mogli več pomagati, dežurna ekipa in helikopter sta ga prepeljala do ceste, kjer so ga prevzele ustrezne službe. Več o tem ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.