Svet
20 ogledov

Poskušal odpreti vrata letala, da bi kadil

Airbus A380 EPA
Lufthansino letalo na poti iz Munchna v Vancouver je moralo pristati zaradi potnika, ki je želel odpreti vrata.

Letalo je moralo pristati na letališču v Hamburgu. Potnik je želel na letalu prižgati cigareto, česar mu letalsko osebje ni dovolilo. Moški je začel glasno protestirati in vpiti, na kar se je odločil, da bo poskusil odpreti vrata letala. Letalo se je takrat že nahajalo na višini približno 11 kilometrov nad površjem. 

Osebje je moškemu namero k sreči preprečilo. Zaradi incidenta pa so morali skreniti s predvidene smeri leta. Moškega so na letališču v Hamburgu predali ustreznim organom, ki so ga odpeljali v psihiatrično bolnišnico. Moški naj bi bil duševni bolnik, policija pa dogodka ne preiskuje.

Eden od potnikov je za CBC povedal, da je bil omenjeni moški že pred samim vzletom težaven, a se je osebje kljub temu odločilo za vzlet. "Ko smo bili v zraku je začel vpiti in očitno je poskušal odpreti vrata letala," je povedal potnik, ki je ob tem pohvalil ravnanje letalskega osebja v dani situaciji.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.