Slovenija
40 ogledov

Poskusi zlorab prek kratkih sporočil

sms telefon Anže Petkovšek
Pred dnevi so med slovenskimi uporabniki mobilnih telefonov ponovno zaokrožila kratka sporočila, za katere Zveza potrošnikov Slovenija opozarja, da niso nič drugega kot poskusi zlorab.
"Zelis spoznati nove ljudi? Kava, prijateljstvo, romanca? Pošlji sms VEZA!" Takšna sporočila so v minulih dneh zaokrožila med slovenskimi mobilnimi uporabniki. Pošiljatelj pa v sporočilu še poziva, da v primeru, da se želite odjaviti, pošljite STOP ali svojo številko posredujte na elektronski naslov odjava22@gmail.com.
 

Na Agencija za komunikacijska omrežja in storitve pravijo, da gre po vsej verjetnosti za naključno množično pošiljanje sporočil SMS z različnih številk s tekstom. Ob tem pa zveza potrošnikov Slovenije opozarja, da uporabnikom, ki se na tovrstne storitve niso naročili, svetujejo, da ne odgovarjajo na telefonsko številko in ne pošiljajo kakršnih koli podatkov na naveden e-naslov, o prejetem sporočilu pa naj obvestijo svojega operaterja.

"Priporočamo, da uporabniki vsa sumljiva sporočila SMS takoj po prijavi izbrišejo.Končni uporabniki lahko prejem neželenih sporočil prijavijo tudi agenciji na elektronski naslov info.box@akos-rs.si."

 

Komentarjev 1