Slovenija
14 ogledov

Poslanci bodo sedem ur razpravljali, sklepov ne bo

državni zbor Anže Petkovšek
Poslanci bodo danes sedem ur razpravljali o uvrstitvi Slovenije na mednarodnih lestvicah. Sklepi niso predvideni.

DZ se bo danes na izredni seji posvetil uvrstitvam Slovenije na mednarodnih lestvicah, ki merijo spoštovanje človekovih pravic, učinkovitost pravne države in ekonomskega sistema. Sejo so zahtevali poslanci SDS in NSi ter nepovezani poslanec Bojan Dobovšek, ki menijo, da je uvrstitev države na vseh pomembnejših lestvicah popolna sramota in blamaža.

Koalicija je v odzivu na očitke opozorila, da nekatere lestvice, na katere se sklicujejo predlagatelji, temeljijo na starih podatkih, tudi takšnih izpred dveh let. Predlagatelji jih zato po mnenju koalicije ne bi smeli uporabiti za kritiko aktualne vlade Mira Cerarja.

Podpisniki zahteve za izredno sejo so predlagali, naj DZ vladi priporoči, da se namesto izpostavljanja gospodarske rasti, ki naj ne bi bila posledica njenega dela, začne ukvarjati s pripravo resnih strukturnih reform, predvsem na področju pravosodja, zdravstva, javne uprave, pokojninskega sistema in delovnopravnih razmerij.

Prav tako v SDS in NSi ter Dobovšek predlagajo, naj DZ vladi priporoči, da se skupaj s sodno vejo oblasti loti ukrepov, ki bodo omogočili večjo preglednost sodstva, povečanje njegove učinkovitosti, skrajšanje postopkov, neodvisno in nepristransko odločanje v sodnih postopkih ter povrnitev zaupanje v sodstvo.

Odbor za pravosodje je v sredo zavrnil predlagana priporočila, zato DZ o njih ne bo glasoval. Izredna seja se bo začela ob 14. uri, za razpravo pa je na voljo sedem ur.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Mahi 11:51 13.oktober 2015.

    Kot bi delal, a naredil ne bi ničesar. In zato dobivajo plačo.....

  • TOLAR 10:55 13.oktober 2015.

    7 ur se bojo pogovarjali kje bojo še pobirali

  • dragec 09:06 13.oktober 2015.

    BALA..BLA..BLA...