Slovenija
42 ogledov

Na nogometni tekmi zmagali Britanci

poslanci
1/26
Anže Petkovšek
Po včerajšnji nogometni tekmi med Anglijo in Slovenijo so se danes na igrišču udarili še poslanci britanskega in slovenskega parlamenta.

Ob deseti uri so se na nogometnem igrišču Ilirija v Ljubljani na prijateljski nogometni tekmi pomerili slovenski in britanski poslanci. Rezultat je bil 1:5 za Britance.

"To je v zadnjih treh dneh že tretje srečanje z Angleži," je pred tekmo povedal poslanec SD Matjaž Nemec, ki je za Slovenijo zabil edini gol. "Eno so igrali včeraj pravi futzbalerji, drugo so igrali navijači, tokrat pa igramo poslanci. Glede na to, da je v skupnih zmagah 1:1, bomo delali na tem, da bomo prevladali za 2:1 in premagali poslance iz Velike Britanije," je pripomnil v šaljivem tonu.

PREBERITE TUDI:

poslanci | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Kar nekaj slovenskih poslancev je na včerajšnji tekmi v Stožicah navijalo za slovensko ekipo. "Tekmo smo si ogledali predvsem z namenom, da preučimo način igre, da bomo danes pokazali svoje znanje na tem igrišču," je pred današnjo tekmo hudomučno povedal Nemec.

"Za nas je to najbolj pomembna tekma od vseh treh. Dali bomo vse od sebe, da bomo dvignili čast naše države. Upam, da bomo danes pokazali dober nogomet."

Clive Betts | Avtor: DZ/Barbara Žejavac DZ/Barbara Žejavac
Poslanec britanskega parlamenta Clive Betts iz Laburistične stranke je bil še pod vplivom navdušenja nad včerajšnjo angleško zmago.

"Bili smo tudi v centru Ljubljane, kjer je bilo zelo dobro vzdušje," je povedal. "Kot Britanci in Angleži smo bili seveda zelo zadovoljni z rezultati. Bila je zelo težka igra, tekmovalna in vznemirljiva. Upam, da bo danes tudi tako," je povedal pred prvo tekmo med slovenskim in britanskim parlamentom.

"To je posebna priložnost. Potrudili se bomo, trdo bomo delali, a na koncu bomo sklenili nova prijateljstva. Nogomet je tekma, ki združuje ljudi, prijateljstvo pa pomaga razvijati odnose med dvema dražavama in parlamentoma."

Krepitev prijateljskih vezi

Športno druženje ima sicer čisto resno, diplomatsko ozadje. Člani skupine prijateljstva Državnega zbora z Veliko Britanijo so se namreč že pred tem srečali s poslanci Spodnjega doma britanskega parlamenta v prostorih slovenskega parlamenta.

"Namen obiska je krepitev prijateljskih vezi med državama in poglobitev medparlamentarnega sodelovanja," je zapisano na spletni strani državnega zbora.

Ekipi

Nogometno ekipo državnega zbora sestavljajo Branko Zorman (SMC), Tomaž Lisec (SDS), Ivan Hršak (DeSUS), Matjaž Nemec (SD), Aleksander Kavčič (SMC), Ljubo Žnidar (SDS), Marko Ferluga (SMC), Bojan Podkrajšek (SDS) in Jernej Vrtovec (NSi).

V nogometni ekipi britanskega parlamenta je bilo pet poslancev (Clive Betts, Paul Farrelly, Karl McCartney, Graham Jones, Stephen Hepburn) in šest uradnikov parlamenta. Vsi so člani parlamentarnega nogometnega kluba.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • piki12 14:11 15.junij 2015.

    Nisem ljubitelj nogometa in me ta igra sploh ne zanima. Moram pa priznati, da je prav lepo videt ljudi, ki se ponavadi prcajo med sabo, da vsaj tu, če že v parlamentu ne zmorejo, da igrajo za isto državo. Levi ...prikaži več ali desni, zgornji ali spodnji, vsi za isto moštvo - Slovenijo.