Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Pošljite omaro na detoks

obleke omara Profimedias
Jesen je čas, da počistite tudi v svoji omari. Stvari, ki jih že dolgo časa niste nosili, nimajo v njej kaj početi.

Vse, kar imate v omari, vam mora pristajati v tem trenutku in ne čez tri mesece, pravi Helen Foster, gonilna sila portala Wardrobe Mistress. Prvo pravilo čiščenja omare je naslednje: če oblačila niste nosili že 18 mesecev, ga ne potrebujete. Če ste v obdobju neke spremembe, na primer po porodu, si dajte 12 mesecev časa. Tisto, kar ne boste oblekli niti enkrat v tem času, mora iz omare. 

S tem ko boste očistili omaro nepotrebnih oblačil, boste ustvarili prostor za nova. V omari imejte red. Stvari lepo zložite, da boste nemudoma vedeli, kje se kaj nahaja. Poleg tega pa boste tudi hitreje ugotovili, katerih kosov oblačil nikoli ne oblečete. 

Ko se odločite za čiščenje omare, oblačila razporedite na kupe "obdrži", "popravi" ali "podari". Če ste zelo navezani na svoja oblačila, prosite nekoga za pomoč. Pazite le, da bo to nekdo, čigar mnenje cenite in ki bo svojo odločitev znal utemeljiti. 

Poskusite se izogniti tudi nekaterim pastem nakupovanja. Če kupujete že deseti par kavbojk, se vprašajte, po čem se te razlikujejo od tistih, ki jih imate že doma. Če ne najdete odgovora na vprašanje, jih vrnite na polico. Dobro premislite, kaj resnično potrebujete in kako lahko nove kose oblačil kombinirate s tistimi iz vaše omare. Če je kos nemogoče kombinirati, ga raje ne kupite. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.