Magazin > VIP
124 ogledov

Poslovil se je Dušan Velkaverh

Dušan Velkavrh mesiaspeed
Umrl je pisec besedil Dušan Velkaverh.

V 73. letu starosti je umrl pisec besedil nepozabnih slovenskih popevk Dušan Velkaverh, ki se je med drugim lahko podpisal pod pesmi "Dan ljubezni", "Silvestrski poljub", "Moja dežela", "Med iskrenimi ljudi", "Mlade oči", "Vsak je sam", "Ljubljančanke", "Marie, ne piši pesmi več", "Najlepše pesmi", "Zelene livade s teboj", ...

Velkaverh je bil tudi dolgoletni vodja glasbene produkcije RTV Slovenija (direktor Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija), direktor glasbene založbe Corona in na čelu združenja SAZAS.

Rodil se je leta 1943 v Georgetownu, glavnem mestu Gvajane. Njegov oče Branko Velkaverh je bil kapitan dolge plovbe, njegova mati pa je bila Angležinja, po poklicu medicinska sestra in hči kolonialnega uradnika. Družina se je nato preselila v New York, zatem pa v London, od koder so se nato preselili v Beograd. Leta 1956 pa so pristali v Sloveniji.

Komentarjev 3
  • Polly ß 17:57 01.februar 2016.

    Iskreno sožalje domačim in prijateljem. Zopet smo izgubili enega izmed najboljših in največjih umetnikov slovenske glasbe.SLAVA MU!

  • Rado Stajnko 16:47 01.februar 2016.

    Tvoja čudovita besedila bodo za zmeraj živela v večnih melodijah, naših pevcev.

  • Avatar Leon
    Leon 14:25 01.februar 2016.

    "Najlepše pesmi"...............hvali ti Dušan !