Magazin > VIP
77 ogledov

Posloviti se je prišel celo predsednik

Poklon Kemalu Monteni
1/6
24sata
Bosanski glasbenik Halid Bešlić in tamkajšnji minister za kulturo in šport so pred dnevi izbrali najprimernejši prostor na pokopališču v Sarajevu, kjer bodo v sredo pokopali Kemala Monteno.
Pred pogrebom bosanskega legendarnega glasbenika, kantavtorja Kemala Montena, ki ga bodo v sredo pokopali v rodnem Sarajevu, so se od njega poslovili družina, sorodniki, prijatelji na znanci na pokopališču Mirogoj v Zagrebu, poroča Avaz in 24sata. 66-letnik je po večletnem slabem zdravstvenem stanju umrl pretekli teden.
 

Poklonit so se mu prišla številna znana imena, med njimi denimo Dražen Žerić Žera, Sandi Cenov, Rade Šerbedžija, Sanja Doležal, Lea Mijatović, Ivica Propadalo, Vladimir Kočiš Zec, Mladen Grdović, Tereza Kesovija, Boris Novković, Danijela Martinović, člani skupine Crvena jabuka in tudi dosedanji hrvaški predsednik Ivo Josipović.

Montena bodo pokopali v sredo popoldne na mestnem pokopališču Bare v Sarajevu, pokopan pa bo na tako imenovani Ploščadi pomembnih in vplivnih, med drugim poleg nekdanjega sarajevskega župana Uglješe Uzelaca in nekdaj pomembnega funkcionarja SFRJ Toda Kurtovića. 

Pogrebna spominska slovesnost bo potekala v sredo točno opoldne v prenovljenem Narodnem gledališču Sarajevo.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.