Šport > Nogomet
122 ogledov

Posmrtni ostanki legende so izginili

Garrincha Profimedias
Posmrtni ostanki legendarnega brazilskega nogometaša Garrinche so izginili.

Člani družine slavnega Garrinche so sporočili, da so posmrtni ostanki legendarnega nogometaša, ki je umrl leta 1983 v starosti 49 let, izginili. Garrincha je zbral 50 nastopov za brazilsko reprezentanco, sodeloval je tudi pri naslovih svetovnih prvakov v letih 1958 in 1962.

"Moj oče si tega ni zaslužil. Zelo nas boli, ker ne vemo, kje je. Župan je obljubil mavzolej, a najprej bo treba najti njegove posmrtne ostanke," je dejala hčerka legendarnega nogometaša Rosangela Santos.

Garrincha | Avtor: Profimedias Profimedias
Ko je pred desetimi leti umrl drug družinski član, so izkopali posmrtne ostanke Garrinche z namenom, da jih pokopljejo v nišo na pokopališču. A očitno se je pri tem nekaj zapletlo. "Ni zagotovil, da je pokopan. Imamo informacije, da je bilo njegovo telo izkopano, a ne obstajajo dokumenti o tem," je dejal predstavnik pokopališča v Megeju v zvezni državi Rio de Janeiro.

Župan Rafael Tubarao zdaj predlaga, da ob privolitvi družine ponovno opravijo  izkop in z DNA testi ugotovijo, čigavi posmrtni ostanki se nahajajo v grobu. Brazilska pokopališča so sicer ponavadi razdeljena na dva dela. Enega predstavljajo grobovi z nagrobniki in grobnice, drugega pa zidovi z nišami, kjer so shranjene kosti ali pepel umrlih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.