Slovenija
19 ogledov

Pospravite dolge rokave: Sonce bo spet pripekalo

vročina Saša Despot
Po precejšnji ohladitvi, ki smo jo doživeli zadnjih dneh, se vrača poletno vreme s temperaturami okoli 30 stopinj Celzija.

Agencija za okolje za jutri napoveduje sončno in toplejše vreme s kakšno popoldansko ploho. Najnižje jutranje temperature bodo od devet do 17, najvišje dnevne pa od 25 do 30 stopinj Celzija. 

Sončno, tudi vroče vreme se bo nadaljevalo še vse do konca tedna, ko vremenoslovci pričakujejo, da bo naše kraje predvidoma prešla višinska dolina s hladnim zrakom.

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo bo proti koncu tedna postopno slabelo. V višinah bodo prevladovali severozahodni vetrovi. Ob koncu tedna bo naše kraje predvidoma prešla višinska dolina s hladnim zrakom, v pričetku prihodnjega tedna pa zaenkrat kaže na ponovno vzpostavitev anticiklona. 

V četrtek in petek bo prevladovalo sončno, tudi vroče vreme. V notranjosti Slovenije bodo možne popoldanske nevihte. Ob koncu tedna bo predvidoma nekaj več spremenljive oblačnosti, ob prehodu vremenske motnje bodo krajevne padavine, deloma nevihte, pogostejše. V začetku prihodnjega tedna se nakazuje spet več sonca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.