Slovenija
555 ogledov

Pošta na Petrolu

Petrol Petrol
Pošta Slovenije je v oktobru sodelovanje s podjetjem Petrol razširila na 114 bencinskih servisov po vsej Sloveniji. Pošiljke morate poslati v predpisanih ovojnicah, poštnina je dražja, kot če jo oddate na pošti.

Na določenih Petrolovih servisih lahko stranke opravljajo tudi poštne storitve v notranjem poštnem prometu. Navadna in priporočena pisma lahko oddate v predpisanih predtiskanih ovojnicah, pošljete pa lahko tudi pakete, in sicer v štirih različnih velikostih. V vsakem primeru morate izbrati Petrolov paket.

Širitev dostopnosti in nabora poštnih storitev na bencinskih servisih je logičen korak v razvoju še tesnejšega sodelovanja Pošte Slovenije in Petrola, ki tako svojim strankam nudita zanesljiv in udoben način opravljanja poštnih storitev, pravijo na Petrolu.

"Strank, ki se poslužujejo poštnih storitev na našem servisu je ogromno," so nam povedali na Petrolovem servisu na Tivolski. Udobnost, da lahko na Petrolovem servisu hkrati, ko se oskrbimo z gorivom, poskrbimo za pošto, sicer stane nekaj več, kot če bi slednjo oddajali na poslovalnicah Pošte Slovenije.

Za navadno pismo bomo v primeru formata A4 odšteli 2,75 evra (cena vključuje tako kuverto, kot poštnino), v primeru formata A5 1,55 evra, za podolgovato kuverto, tako imenovano "amerikanko" pa 1,10 evra.

V primeru priporočenih pošiljk bomo za format A4 odšteli 4,27 evra, za A5 2,20, za podolgovato kuverto pa 1,59. Za primerjavo; oddaja priporočene pošiljke na poslovalnicah Pošte Slovenije stane 0,77 evra za pošiljke do 20 g in 0,92 evra za pošiljke do 100 gramov. V tem primeru je potrebno sicer prišteti še ovojnico oz. kuverto.

Komentarjev 6
  • Hi5 08:58 25.oktober 2014.

    Pepi - brez zamere, ampak če bi poznal malce današnjo trgovino, ti kaj takega ne bi padlo na pamet. Trgovci z gorivom prodajo vedno manj goriva in seveda tudi tebi bi bil cilj nadomestiti manjko s prodajo česar drugega. Poleg ...prikaži več tega, če bi malce hodil po tujini (pa očitno ne) bi videl, da se petro-trgovci prilagajajo in spreminjajo svoje črpalke v prave trgovine in različne servise.

  • svašta 19:19 24.oktober 2014.

    +++++

  • Pepi 18:26 24.oktober 2014.

    Men gre pa tale petrol že mal na živce,zakaj?To so servisi kjer naj bi kupovali gorivo in podobne stvari,ne pa ,da prideš na "pumpo" natočiš gorivo in potem čakaš v vrsti,ker je nekdo pred tabo kupil toaletni papir,drugi je plačal ...prikaži več loto,tretja ima dva jogurta ,četrti kupuje barvo za stene,ker je trenutno v akciji in ti čakaš in čakaš in tako naprej,vse drugo kot gorivo,naj odprejo markete ,pa naj se grejo tgovino,ali pa poleg servisov postavijo šotore in naj prodajjajo,vse od igle do lokomotive,saj že zdaj ne veš a si v merkurju ali na petrolu