Slovenija
38 ogledov

Postaja ni brezplačni servis

Avtobusna postaja Ljubljana Anže Petkovšek
Za informacijo o ceni vozovnice prek e-pošte je treba plačati.

Če o ceni avtobusne vozovnice po elektronski pošti povprašate podjetje Avtobusna postaja (AP) Ljubljana, vam bodo najprej poslali sporočilo, da je taka storitev mogoča le proti plačilu 5,5 evra za fizične osebe, je razjezilo bralca.

 

Tudi potrdilo stane

 

 

Vojko Anzeljc z AP Ljubljana je pojasnil, da so ena od redkih, če ne edina avtobusna postaja, s katero upravlja posebno podjetje, ki ni avtobusni prevoznik. “Na AP Ljubljana združujemo največ prevoznikov, prodajamo vozovnice, ažuriramo informacije o prevozih in urnike, pobiramo pristojbine od prevoznikov, naše glavne stranke pa so potniki,” je povedal Anzeljc. Ni pa presenečen, da so nekateri uporabniki jezni; številni ne vedo niti, da AP Ljubljana ni prevoznik oziroma da tudi prevozniki informacije zaračunavajo.

 

 

Glede posredovanja informacij o ceni vozovnice je dejal, da kdor vozovnico pri njih dejansko kupi, mu ne računajo nič. Večina namreč informacijo potrebuje le za nadomestilo prevoza pri delodajalcu. Na postaji sicer zaračunavajo tudi stranišče, spletni kotiček, rezervacije vozovnic in drugo.

Komentarjev 5
  • Bralec 10:10 24.september 2013.

    Kupil bom karto za vlak ali avtobus potem bom pa kondukterju rekel, da naj mi da 1,5 €, ko bo hotel videt karto. Bom letel ven, kuker sem dolg pa širok.

  • Urko 09:32 24.september 2013.

    Da ne govorim, da sem zadnjič hotel poklicati kako vozi mednarodni vlak za Dunaj. 1999 so železniške informacije, zaračunajo pa 1,2 €. Večino stvari je sicer na internetu, ampak ne da pa se prevriti, ali vlak stoji tudi v drugih ...prikaži več krajih poleg Lj in Mb, ki sta na voznem redu (seveda stoji) in pa koliko je karta iz določenega kraja. Sramota, kako nas lupijo...

  • Sonja53 09:03 24.september 2013.

    Prav na bruhanje mi gre, kaj vse se dogaja v naši pokvarjeni Sloveniji! Saj ni čudno, da smo v vsem na repu - najslabši! Sramota!!!