Šport > Nogomet
23 ogledov

Postal zvezda čez noč, želijo ga sleči

Wayne Shaw Profimedias
V FA pokalu se je mali Sutton pomeril z Arsenalom. Igralci prvega so čez noč postali zvezde.

Konec tedna je postregel z enim največjih šokov v zgodovini najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu, ko je v FA pokalu petoligaš Lincoln City v gosteh premagal premierligaša Burnley z 1:0 in se uvrstil med osem najboljših moštev tekmovanja. Po žrebu je bilo jasno, da se bo v četrtfinalu pomeril z boljšim iz dvoboja med Arsenalom in Sutton Unitedom.

Slednji je še lani igral v šesti angleški nogometni ligi, tokrat pa je imel priložnost, da ponovi uspeh Lincolna in tako omogoči, da bi v polfinalu na Wembleyju prvič zaigral eden od petoligašev. Nogometaši Suttona so sicer čez noč postali slavni, še najbolj pa rezervni vratar Wayne Shaw. Ta je pozornost pritegnil predvsem zaradi svoje postave, čuvaj mreže namreč tehta 150 kilogramov. Pri navijačih je izjemno priljubljen, v šali pa pravijo, da lahko pokrije velik del gola.

Eden od angleških medijev je pred tekmo Shawa vprašal, če bi za njihovo publikacijo poziral gol, največje premoženje bi si sicer lahko zakril z vratarskimi rokavicami. "Moram priznati, da me mika," je dejal vratar, ki je navdušil internet, s fotografijami pa bi zaslužil verjetno več kot v celotni igralski karieri. Nekaj časa se je sicer preživljal kot prodajalec sladoleda, njegova slabost pa je kot pravi čips.

Shaw je po pričakovanjih tekmo proti Arsenalu spremljal s klopi, v drugem polčasu si je privoščil tudi precej velik sendvič, njegovi soigralci pa niso uspeli pripraviti senzacije. Arsenal je zmagal z 2:0, sredi prvega polčasa je za topničarje zadel Lucas Perez, v drugem pa je svoj 100. gol za Arsenal zabil še Theo Walcott.

Gostitelji na nabito polnem stadionu, ki prejme nekaj več kot 5.000 ljudi, niso bili brez priložnosti, ob zaostanku z 0:2 je od daleč poizkusil Roarie Deacon in zatresel prečko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.