Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Poštar hudo poškodoval peško

Kamera Rear View Safety
V Kopru hujša nesreča med poštarskim vozilom in peško. Tehnologija zna tovrstne nesreče preprečevati.

"Ob 7.16 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ulici OF v Kopru. Vozilo, ki ga je vozil 39-letnik iz okolice Kopra, je med vzvratno vožnjo trčilo v 47-letno domačinko. Ta se je ob padcu huje poškodovala. Prepeljali so jo v izolsko bolnišnico," je za Žurnal24 pojasnila Anita Leskovec iz PU Koper. 

Po poročanju spletnega portala Primorskih novic je nesrečo povzročil voznik poštnega vozila, ki je spregledal peško.

Tovrstne nesreče med vzvratno vožnjo se velikokrat dogodijo, še posebej nevarni so kombiji ali tovornjaki, ki imajo slabši pregled nazaj. Tako se je v preteklosti zgodilo že več nesreč s smrtnim izidom. 

Proizvajalci avtomobilov poleg parkirnih senzorjev vse pogosteje vgrajujejo tudi vzvratne kamere, ki se glede na varnostne teste zelo dobro obnesejo. V ZDA bodo morali imeti z letom 2018 vsi novi avtomobili na tamkajšnjem trgu serijsko vgrajeno vzvratno kamero. V EU takšnih načrtov še ni.

Nakup kamer v poprodaji ni velik strošek, na razpolago so številne rešitve, treba pa je računati na kvalitetno vgradnjo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Xerxes 15:31 09.julij 2015.

    Saj, vedno je kriv voznik. Če bi peška sama malce pazila na lastno varnost, do nesreče ne bi prišlo. Tako pa je vedno nekdo kriv za neprevidnost in pomanjkanje samozaščite drugih.