Slovenija
33 ogledov

Poštarji: S kolesi čez sneg

sneg
1/3
Anže Petkovšek
Zaradi snega bodo predvidoma zamujale tudi poštne pošiljke.

Četudi se pismonoše čez sneg prebijajo na kolesih, se zna zgoditi, da bo pošta v teh dneh zamujala. Na Pošti Slovenija pravijo, da bodo zaradi snega večje težave v dostavi predvsem na Gorenjskem, Tolminskem, Idrijskem in Koroškem, kjer je že zjutraj zapadla večja količina snega. Ker bi se naj sneženje razširilo po celi državi, pa pričakujejo, da bodo težave v dostavi povsod, kjer bo zapadla večja količina snega.

Sneg | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Zaradi snega bodo torej določene zamude v dostavi, do nekaterih gospodinjstev pa pismonoši ne bodo mogli priti, saj vse poti oziroma ceste ne bodo prevozne."

Na Pošti Slovenije so nam še pojasnili, da pismonoše ne glede na vremenske razmere uporabljajo ista prevozna sredstva kot sicer. "Torej tudi kolesa, pri čemer velja, da kolesa uporabljajo le pismonoši v najbolj strnjenih predelih mest."

Komentarjev 3
  • Tomaž Vidmar 08:34 31.januar 2015.

    Lepo da se nekdo spomni na poštarje, vendar so poleg njih na terenu tudi raznašalci časopisa kateri morajo na teren tudi če so bolani, vsaka pohvala njimi , res so heroji ! Škoda ker se tega ne zavedajo tudi bralci ...prikaži več in da bi bili v takih časih nekoliko bolj uvidevni ter potrpežljivi...

  • deelady 15:21 30.januar 2015.

    res, vsa čast!

  • Papaja Popi 11:06 30.januar 2015.

    Poštarji pa res nastradajo.Ven gredo v vsakem vremenu.Zelo pohvalno in požrtvovalno od njih.