Magazin
95 ogledov

Posvojite jih začasno

Ponudite dom in srce tistim, ki ga potrebujejo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Iščejo se začasni oskrbniki, ki bi bili pripravljeni v oskrbo vzeti kakšnega psa, saj je dejstvo, da je 30 kužkov preveč in jih bodo (vse po zakonu) uspavali, sporočajo iz DZZŽ Novo mesto.

Začasna namestitev pomeni, da v svoj dom začasno posvojite mucka ali psa, dokler mu zavetišče ne najde novega, stalnega doma. "Prednost za žival v začasni namestitvi je med drugim, da je deležna individualne obravnave. Je ena in edina, ne ena izmed tridesetih," pravi Maja Kos iz Društva za zaščito živali (DZZŽ) Ljubljana, a opozarja, da se je "treba zavedati odgovornosti, saj začasno skrbništvo ne pomeni, da psa ob odhodu na počitnice ali čez en teden vrnete – včasih je lahko žival pri vas tudi več mesecev".

Pred izbiro živali tehtno premislite
"Vsak transfer je za žival stresen, zato premislite, katero žival bi lahko začasno posvojili, in se odločite zanjo glede na svoje izkušnje, čas in morebitne druge ljubljenčke, saj imajo različne živali različne potrebe," svetuje Kosova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.