Svet
28 ogledov

Potencialna nova Trumpova tesna sodelavka

Kimberly Guilfoyle Profimedias
Kimberly Guilfoyle je TV voditeljica, ki se poteguje za položaj predstavnice za stike z javnostmi ameriškega predsednika. Donald Trump naj ne bi bil zadovoljen z delom Seana Spicerja, pogovori za njegovo menjavo že potekajo.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer se je v očeh ameriškega predsednika Donalda Trumpa pokazal za nedoraslega položaju, grozi mu zamenjava, pišejo ameriški mediji. Veliko možnosti za zaposlitev na tem mestu pripisujejo 48-letni Kimberly Guilfoyle, ki trenutno dela kot TV voditeljica na Fox Newsu.

Gre za medijsko hišo, ki je med predsedniško kampanjo stala na strani Donalda Trumpa; podpira ga tudi od prevzema predsedniške funkcije naprej, tako da ne preseneča, da bi ravno njihova voditeljica lahko prevzela mesto tiskovne predstavnice.

"Bilo bi mi v veliko čast, če bi lahko služila svoji domovini," je na tozadevna vprašanja odgovorila voditeljica in dodala, da bi ji bila služba v velik izziv. Nedavno je komentirala, da v kolikor želi novinar uspešno komunicirati s Trumpom, da mora biti takšna oseba, da bi predsednik želel biti v družbi z njim. Osebno Trumpa pozna od leta 2004 naprej, ko sta se spoznala na dobrodelni prireditvi v New Yorku.

 

@thefivefnc has a special LIVE post-Inauguration show.. tune into @foxnews now!

A post shared by Kimberly Guilfoyle (@kimberlyguilfoyle) on Jan 21, 2017 at 2:14pm PST

Delala tudi kot manekenka

Preden je nastopila delo v medijih je Kimberly Guilfoyle delala kot odvetnica in tožilka v Los Angelesu in San Franciscu, svojem rojstnem mestu. Njena mama je po poreklu iz Portorika, oče iz Irske. Poleg tega, da se je ukvarjala s pravom, je svoje čase delala tudi kot manekenka in model.

V medijih službo opravlja od leta 2004, na Fox Newsu se je zaposlila leta 2006, trenutno je voditeljica oddaje "The Five".

Že od Trumpove zmage naprej so jo omenjali kot možno kandidatko za tiskovno predstavnico Bele hiše. Sama je potrdila, da potekajo pogovori glede zaposlitve, medtem ko nihče iz Trumpove bližine še ni potrdil, da bo Spicer zamenjan. Da se bo to najverjetneje zgodilo, ameriški mediji ugibajo na podlagi njegove odsotnosti na tiskovnih konferencah in to ravno v času hudih afer, ki te dni pretresajo Belo hišo.

V zadnjih dneh odmeva predvsem novica, da naj bi Trump sedaj odpuščenemu direktorju FBI Jamesu Comeyju namigoval, naj konča preiskavo takratnega svetovalca za nacionalno varnost Michaela Flynna v povezavi z ruskim vmešavanjem v ameriške volitve.

Komentarjev 2