Šport > Košarka
44 ogledov

"Poti nazaj ni več"

žreb ep 2013 eurobasket  batagelj križnar Saša Despot
EP v košarki 2013. Direktor Eurobasketa Aleš Križnar trenutno najbolj razmišlja o žrebu.

“Prepričan sem, da smo zdaj že res tako daleč, da prave poti nazaj ni več. Imamo tudi podporo tako z vladne strani kot s strani Fibe Europe,” nam je na vprašanje, ali se še vedno lahko zgodijo zapleti ob organizaciji evropskega prvenstva v košarki in bi to odpadlo, odgovoril direktor Eurobasketa 2013 Aleš Križnar.

Veliko odvisno od žreba

Država je sicer že poravnala letošnji obrok kotizacije za evropsko prvenstvo (EP), ki se bo začelo 4. septembra prihodnje leto. “Kljub nekaterim negotovostim smo ves čas dobro delali. Morda bi kje kaj spremenili, a večinoma poteka vse po zastavljenih načrtih. Trenutno se najbolj posvečamo pripravam na žreb skupin, ki bo na sporedu 18. novembra, gostila pa ga bo Postojnska jama. Obeta se spektakel,” je še dejal Križnar. Kje bo igrala Slovenija, še ni znano. “Odvisno je tudi od žreba. Treba je razmišljati, kaj se nam bo najbolj izplačalo. Na primer, ali skupino z Italijo postaviti v Koper ali pa v Celje, da bi s tem italijanski navijači tudi kakšno noč ostali v Sloveniji in napolnili naše hotele.”

Pridobili veliko izkušenj

Direktor EP si je s sodelavci sicer lani ogledal prvenstvo v Litvi. “Obisk je bil izjemno koristen. Prav vsa vrata so nam bila odprta. Videli smo, kako potekajo zadeve, zlasti koristna pa so bila srečanja z lokalnimi organizatorji. Precej izkušenj smo si pridobili tudi ob organizaciji letošnjega EP do 20 let. Zlasti pri delu s prostovoljci. Ti bodo v Slovenijo prišli tudi iz drugih držav,” je še dejal Križnar, ki tudi nima večjih skrbi zaradi pravočasne obnove dvoran v Kopru, Ljubljani (Tivoli) in na Jesenicah.

Komentarjev 1
  • pravaresnica123 08:13 16.oktober 2012.

    Sigurno, ampak to zato, ker gre denar iz naših žepov. Če bi moral tole "nebodigatreba" plačat iz svojega žepa bi prekleto hitro našel pot nazaj!!!