Svet
20 ogledov

Potniki množično bruhali na ladji

križarka, ladja, Karibi EPA
Luksuzna ladja, ki je križarila po karibskem morju, je morala skrajšati svoje potovanje, saj je potnike in posadko napadel norovirus.

Kraljeva križarka se je morala predhodno usidrati v New Jerseyju, saj je več sto potnikov in kar nekaj članov posadke napadel tako imenovani norovirus, ki povzroča drisko in bruhanje, pogosto pa tudi slabost, bolečine in vročino. Te simptome je občutilo kar 600 od 4.215 potnikov in 47 članov posadke na ladji.

"Poročanja o novem izbruhu bolezni so se povečevala iz dneva v dan in vse več potnikov je zbolelo," je pojasnil tiskovni predstavnik podjetja Royal Caribbean Cruises in dodal: "Po posvetu z našo ekipo zdravnikov smo se odločili, da je najbolj pametno, da potnike pripeljemo predhodno. Po tem bomo križarko temeljito razkužili in očistili." Kaj je povzročilo nenaden izbruh norovirusa, še ni znano.

Sicer pa je to že drugi večji izbruh bolezni na križarki v januarju. V začetku meseca je na križarki Norwegian Star zbolelo več kot 130 potnikov in 12 članov posadke, marca lani pa je norovirus razsajal še na eni križarki Royal Caribbean.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.