Svet
18 ogledov

Potniki v solzah klicali domače

Charles de Gaulle letališče pariz Profimedias
Drama na letališču Charles de Gaulle v Parizu. Potniki so se v strahu za svoja življenja poslavljali od domačih.

Na letalu, ki bi moralo iz Pariza poleteti proti Bilbau, je tik pred vzletom zavladala panika. Kabinsko osebje ni našlo potnika arabskih korenin, ki naj bi se prijavil na let, medtem ko je bila ženska, ki naj bi potovala z njim, na letalu. Poleg tega so opazili sumljivo torbo brez lastnika. 

Španski časnik El Correo navaja, da naj bi bilo na letalu okoli 100 potnikov, ki so bili zaradi dogajanja iz sebe. Številni so v joku klicali svoje domače in se od njih poslavljali, saj so bili prepričani, da so na delu teroristi. "Grozno je bilo. Ljudje so klicali domov in povedali, da se dogaja nekaj zelo dramatičnega in da ne vedo, kaj se bo zgodilo," je eden od potnikov povedal za omenjeni časnik. 

Na letalu so morali čakati več kot tri ure, medtem ko ga je policija preiskala. Zaslišali so tudi žensko potnico, ki pa jim ni bila v veliko pomoč, saj ni znala govoriti ne špansko ne francosko. Nakazala pa je, da torba ni njena in da ne pozna moškega, ki so ga pogrešali. 

Potnike so po treh urah premestili v pariške hotele, kjer so prenočili. Zjutraj pa so vendarle poleteli proti Bilbau. 

Varnostni organi naj bi pridržali in zaslišali osumljenca, kar pa še ni bilo uradno potrjeno. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.