Magazin > Odnosi in prosti čas
30 ogledov

Sem odpotujte januarja

Phu Quoc, Vietnam
1/4
Žurnal24 main
Ob pogledu skozi okno se nekaterim toži po poletju, medtem ko se drugi vidijo na zasneženih pobočjih v smučarskih kombinezonih. Kam se odpraviti januarja in katerim destinacijam se raje izognite.

Kdor si želi sonca in toplega vremena, bo moral skočiti izven meja Evrope. Več možnosti pa ta ponuja vsem ljubiteljem smučanja. Priljubljena so smučarska središča v Franciji, Švici, Italiji in Avstriji. Na smuko se lahko odpravite tudi na domača smučišča, ki po večini obratujejo. Za vse ostale malce toplega vremena še ponuja Španija, kjer ne boste rabili nase vleči puhovke. 

Obiskovalcem izjemno prijazna je v tem času Azija. Tajska, Vietnam, jug Kitajske, Mjanmar in Indija se še vedno kopajo v soncu in prijetnih temperaturah. Na te boste naleteli tudi v Afriki. Razmere na severu so idealne za obisk Sahare, saj so temperature trenutno malce nižje. Na južnem delu celine pa se začenja prava poletna sezona. Idealne destinacije za obisk so Kenija, Tanzanija in Južna Afrika. Prav slednja se lahko pohvali z obiljem sonca, saj to januarja sveti kar 11 ur na dan. 

Če vas mika Severna Amerika in niste ljubitelji mraza, boste lahko v zmernih temperaturah uživali v ameriških puščavah. Za ljubitelje sonca pa so boljše destinacije Centralna in Južna Amerika ter Karibi. 

In kam raje ne odpotujte? Januarja so popotnikom najbolj neprijazni Sejšeli, Polinezija, Indonezija, kjer je na vrhuncu deževna sezona. Na otokih Madagaskar, Reunion in Mauritius pa je velika verjetnost ciklonov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.