Svet
17 ogledov

Potratnega škofa kaznovali

Tebartz-van Elst Reuters
Franza-Petra Tebartz-van Elsta, ki se je proslavil kot najbolj zapravljiv škof, so kaznovali. Tokrat, ker je lagal pod prisego.

Sodišče v Hamburgu mu je naložilo plačilo 20.000 evrov kazni, ker je ugotovilo, da je lagal o spornem potovanju v Indijo.

Po navedbah tožilstva je 53-letni škof lagal na pričanju v sodnem primeru proti časniku Der Spiegel. Takrat je Tebartz-van Elst zanikal, da bi novinarjem revije dejal, da je letel v ekonomskem razredu.

Let v poslovnem razredu

Škof si je namreč privoščil let v poslovnem razredu, kar je razjezilo javnost. Sodu pa je dno izbila gradnja nove škofovske konference, ki naj bi namesto sprva načrtovanih 5,5 milijona evrov stala najmanj 31 milijonov evrov. Glavni razlog naj bi bile škofove potratne zahteve.

Samo njegovo stanovanje naj bi namreč stalo 2,9 milijona evrov, vključuje pa 63 kvadratnih metrov veliko jedilnico in kopalno kad za 15.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.