Svet
10 ogledov

Potrdili smrt drugega človeka Islamske države

Vojaki Islamske države Profimedias
Tiskovni predstavnik Islamske države Abu Mohammad al-Adnani je v videoposnetku potrdil smrt drugega človeka te organizacije Fadila Ahmada al-Hayalija. Vest je objavil Site Intelligence Group, ki spremlja spletne objave terorističnih organizacij.

Abu Mohammad al-Adnani je v 40-minutnem posnetku potrdil smrt drugega človeka Islamske države. “Američani se veselijo zaradi njegove smrti, menijo, da gre za veliko zmago,” je povedal, nato pa nadaljeval z besednimi napadi na ameriškega predsednika Baracka Obamo, ki da je idiot brez kakšrnihkoli rešitev. Američanom je še sporočil: “To je vaše uničenje, vaš propad in vaš konec. Brez dvoma.

Bela hiša je sicer že 18. avgusta objavila, da je Fadil Ahmad al-Hayali ubit v napadu ameriških sil, ko je potoval v bližini iraškega mesta Mosul. Šele včeraj je njegovo smrt potrdila tudi Islamska država. Gre za najvišje pozicioniranega človeka eksremistične organizacije, za katerega so potrdili, da je bil ubit v vojaških akcijah.

Al-Hayali je vodil logistične operacije Islamske države; vodil je premeščanja ljudi in orožja med Sirijo in Irakom. Bela hiša ga je predstavila kot človeka, ki je znotraj organizacije vodil finance, medijsko propaganda, vojaške operacije in logistiko.

V ostanku 40-minutnega videoposnetka naj bi Islamska država Ameriki pa tudi Rusiji napovedala sveto vojno in maščevanje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • benč 18:06 14.oktober 2015.

    Kaj bi te ti sploh rad povedal!

  • benč 18:05 14.oktober 2015.

    Oni imajo "drugi človek" koliko hočeš!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:52 14.oktober 2015.

    Primerjava našega odziva z odzivom Islamske države ko nekdo od naših umre v primerjavi ko nekdo od njihovih umre. Kaj pa če bi naši isto se odzval kot oni? Kaj bi to pomenil za Islamsko državo? Verjetno bi bila obglavljenja ...prikaži več nesmiselna ker ne bi imele medijskega pompa več.