Vizita za živali > Novice
19 ogledov

Potrebujejo le malo vašega časa

Akcija zbiranja papirja DZZŽ Ljubljana
Začnite že zdaj z zbiranjem papirja in pomagajte živalim, ki najbolj potrebujejo pomoč ...

Ljubitelje živali bo razveselila novica, da jim lahko pomagajo tudi z zbiranjem starega papirja. Društvo za zaščito živali Ljubljana namreč 1. oktobra organizira 18. akcijo zbiranja papirja. Tega, pa tudi odpadne originalne kartuše in potrebščine za živali, lahko med 8. in 18. uro prinesejo pred Center Interspar Vič v Ljubljani. 

Prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana pojasnjujejo, da bodo veseli vsakega kupčka papirja. "Na akciji jim bodo pomagali prostovoljni gasilci PGD Ljubljana – Vič, del sredstev pa bo društvo namenilo Zavetišču Horjul in projektu TNR Team Slovenija, ki skrbi za sterilizacije, kastracije in zdravstveno oskrbo nikogaršnjih živali na Balkanu ter drugod," so nam pojasnili. 

Tudi nagradna igra

Obiskovalci, ki bodo prinesli star papir, odpadne originalne kartuše ali opremo za živali, bodo lahko sodelovali v nagradni igri. Društvo pripravlja tudi kratko predavanje o oskrbi hišnih ljubljenčkov, ki mu bodo sledile ustvarjalne delavnice za najmlajše.

Na dogodku bo stojnica, kjer je vsak nakup dobrodelen. Izdelki, ki so večinoma ročno delo prostovoljcev, so namenjeni ljudem, pa tudi njihovim domačim živalim. Na stojnici bodo obiskovalci lahko poklepetali s prostovoljci in jim zastavili vprašanja o živalih in njihovi dobrobiti.

Mucka | Avtor: Profimedias Profimedias
Poleg papirja in odpadnih originalnih kartuš bodo na akciji zbirali tudi:

  • odeje, rjuhe, brisače,
  • posodice, igrače,
  • povodce, ovratnice,
  • plenične podloge,
  • mleko za mačje in pasje mladiče,
  • hrano za pse in mačke,
  • sredstva za zatiranje bolh in klopov,
  • sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev,
  • razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material, zdravila.

"Društvo za zaščito živali Ljubljana se že od leta 1999 zavzema za dostojno življenje vseh živali. Osredotočajo se predvsem na izobraževanje in osveščanje javnosti, saj verjamejo, da bo le to prineslo dolgoročno izboljšanje življenj živali, tako domačih kot divjih," opisujejo. 

Izvajajo tudi izobraževanja na osnovnih šolah, organizirajo akcije in na dogodkih informirajo ter zbirajo sredstva. Večkrat so že uspešno vplivali na spremembe zakonodaje na področju zaščite živali. Poleg dolgoletne akcije zbiranja papirja jih mnogi poznajo še po akciji “Petarde? Ne, hvala.”  Več informacij o društvu najdete na spletnem mestu www.dzzz.si.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.