Svet
38 ogledov

Potrjeno: na letalu je bil dim

črna skrinjica Egyptair EPA
Posnetki, ki so jih preiskovalci uspeli prenesti s črne skrinjice letala EgyptAir, potrjujejo, da se je na letalu nekaj minut pred strmoglavljenjem sprožil detektor dima.

Iz avtomatskih elektronskih sporočil je razvidno, da so se, le nekaj minut preden je letalo izginilo z radarjev, sprožili detektorji dima v  stranišču in v predelu pod pilotsko kabino. Vsebino sporočil sedaj potrjujejo tudi podatki, ki so jih preiskovalci našli na eni od črnih skrinjic letala. 

Preiskovalci so dejali, da so na sprednjem delu ostankov letala opazili znake poškodb zaradi visoke temperature in saje. Črno skrinjico s podatki o dogajanju v pilotski kabini še vedno popravljajo v Parizu, v upanju, da bodo uspeli priti do podatkov.

Preberite tudi: 

Snemalnike zvoka in podatkov o letu so našli na globini približno 3000 metrov v Sredozemskem morju, kamor je letalo strmoglavilo 19. maja. Na letalu, ki je bilo na poti iz Pariza v Kairo, je bilo 66 ljudi. Vzrok nesreče še vedno ostaja neznan. 

 

 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.