Slovenija
54 ogledov

Potvarjala naj bi znanstvena dela

razno 14.05.08 fakulteta za druzbene vede, univerza, tabla, napis, stavba FDV; f Saša Despot
Zdaj že nekdanja predstojnica katedre za novinarstvo in redna profesorica na Fakulteti za družbene vede Karmen Erjavec, ki jo sumijo potvorbe znanstvenih del, je priznala, da je storila določene napake, ki ji obžaluje in je tudi sprejela odgovornost. Sicer pa je pripravljena sodelovati v postopkih, ki bi ugotovili realno stanje njenega dela.

Karmen Erjavec | Avtor: mediaspeed mediaspeed
"Vse skupaj me je zelo prizadelo in izjemno načelo moje psiho-fizično zdravje, tako da trenutno nisem celovito sposobna odgovarjati na obtožbe," je zapisala Karmen Erjavec.

Izrazila je pripravljenost sodelovanja v postopkih, ki bi ugotovili realno stanje njenega dela, "v upanju, da bodo ohranili moje dobro ime, dobro ime mojih bližnjih domačih in sodelavcev in ugled strokovnega ter raziskovalnega dela na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani". Ob tem pa se opravičuje vsem, ki so bili zaradi teh postopkov in njenih preteklih dejanj prizadeti.

Erjavčeva je že prosila za sporazumno prekinitev delovnega razmerja na fakulteti za družbene vede, vodenje katedre za novinarstvo je prevzel Igor Vobič.

Nepravilnosti še preiskujejo

Katere vsebine natanko naj bi bile predmet preiskave oziroma domnevno sporne, še ni jasno. Erjavčeva je bila vsa leta produktivna, tako na pedagoški kot na znanstvenoraziskovalni ravni. Ob tem so se začeli pojavljati pomisleki o verodostojnosti njenih objav. 

Po naših informacijah so presenečeni tudi na fakulteti za družbene vede (FDV), kjer se zaposleni sprašujejo o motivih za takšno početje. Dejstvo je namreč, da je bila Erjavčeva redna profesorica, kar pomeni, da se ji s številom člankov ne bi bilo več treba dokazovati. 

Dodajajo, da gre v primeru akademske nepoštenosti za izjemno zahtevne strokovne, akademske in etične zadeve, kakor tudi za problematiko dostojanstva posameznika, zato mora fakulteta zadevo temeljito proučiti ter da bo treba imenovati posebno komisijo in počakati na izsledke.

Komentarjev 11
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:07 29.januar 2015.

    Pa tko so tečni s tem blesavimi viri. Mislm sj če si raziskovalc štekam da morš vire navest. Ampak če pa se sam izobražuješ je pa res brezveze se še s tem ubadat. Sj si z seminarsko ne lastiš ugotovitev ...prikaži večv drugega madona...No evo tok so tečni s tem a sami ponarejajo rezultate. Oziroma se jih zmislijo...mislm pol se pa sprašuje zakaj je tak generacijski prepad... ja zakaj..stari ljudje so že na toplem, za pečko in zato imajo preveč časa in pač mladim pol tok bl pametujejo da se čutjo vsaj mal uporabne...mislm to je zgrešen model družbe.

  • dragec 17:31 29.januar 2015.

    isto sranje drugo pakovanje

  • c1305166 09:39 29.januar 2015.

    Eni ste obsedeni z JJ, drugi pa s Kučanom. Med vami ni popolnoma nobene razlike.